Numan Kurtulmuş’tan dolar ve enflasyon açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Haziran ayının başından itibaren de turizm sektöründen fevkalade yüksek gelirler elde edeceğimizi ümit ediyoruz. Bu enflasyon ortamını, enflasyon baskısını aşağı indireceğini görüyoruz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2022 09:49 GÜNCELLEME 29.01.2022 10:34 EKONOMİ
Numan Kurtulmuş’tan dolar ve enflasyon açıklaması
Numan Kurtulmuş’tan dolar ve enflasyon açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş Sakarya'da SGK Köprülü Kavşak Açılış Töreni'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, “Enflasyonun daha da aşağı ineceğini düşünüyoruz." dedi.

İki önemli gelişmenin gelecek aylarda yaşanacağına işaret eden Kurtulmuş, "Bunlardan birisi, tarımsal üretimin daha verimli olduğu, daha iyi sonuç aldığımız bir yıl olacak ve haziran ayının başından itibaren de turizm sektöründen fevkalade yüksek gelirler elde edeceğimizi ümit ediyoruz. Bu enflasyon ortamını, enflasyon baskısını aşağı indireceğini görüyoruz. Ayrıca dövizdeki 13 lira seviyesi devam ederse baz etkisiyle birlikte enflasyonun daha da aşağı ineceğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Kurtulmuş, vatandaşların alım gücünün arttırılması için de her türlü tedbiri uyguladıklarını belirterek, asgari ücretteki artışı, devlet memurlarına verilen zamları anımsattı.

Ekonomi olarak çok zor bir süreçten geçildiğini yineleyen Kurtulmuş, dünya ekonomilerine bakıldığında Türkiye ekonomisinin yapısal anlamda sorunlar içinde bulunmayan ender ekonomilerden olduğunu söyledi.

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Garip Yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Geçen bir “Gece Lambası” aldım. Dışının mika koruması düştü. Kendim silikonla yapıştırarak tamir ettim. Bunun gibi daha onlarca örnek verebilirim. Çöpler bir kullanımda atılan şemsiyeler ve diğer kalitesiz ürünlerle dolu… Bir şemsiye bir hafta dayanmıyor. Yazıktır, bir haftalığına şemsiye üretilmez. Bazı firmalar, ürettiği çürük malları kalite kontrolü yapmadan nasıl piyasaya veriyor? O’nun ucuzu batsın! Hatta birinci kalite kontrolünde gözden kaçmıştır diye; ikinci kalite kontrolü yapmalıdır. Kardeşim adam gibi mal üret! Aldığın para sana annemin ak sütü gibi helâl olsun!
    Cevapla
  • Garip Yolcu 2 yıl önce Şikayet Et
    İhracat Nasıl Artar? Döviz, Faiz ve Enflasyon Nasıl Düşer? (1) Öncelikle Eğitim sistemimiz gözden geçirilmeli; doğru, dürüst ve çalışkan; vatanına ve milletine asla ihanet etmeyen kul hakkı yemeyen insanlar yetiştirmeliyiz. Kaliteli insan yetiştirmeden; verimli ve kaliteli üretim yapmadan, ihracat artmaz! Döviz, faiz ve enflasyon düşmez, ülke kalkınmaz! Ben aldığım yerli ürünlerden bazılarını evde kendim tamir ediyorum.
    Cevapla
  • adalet 2 yıl önce Şikayet Et
    Dövizi düşürmeyecekler anlaşıldı. O zaman kendileri ilk seçimde düşecek demektir.
    Cevapla
  • emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Neymiş?Döviz yatay giderse enflasyon düşermiş.Peki kaç yıl yatay gidecek?Yatay giderse seneye ihracat düşecek ve ithalat artacak.Sonuç cari acık ve tekrar döviz yükselişi.
    Cevapla
  • Kenan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bilgileri emekleyerek mi öğrendin. emekli. gözlerim yaşardı
    Cevapla
  • Abuli 2 yıl önce Şikayet Et
    Dövizin artmasını yeni ekonomi politikasına bağlıyordu. İki ay önce başka yetkili dış güç diyordu. Önce aralarında bir anlaşsınlar,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR