Hindistan Merkez Bankası Başkanı'ndan kripto para açıklaması

Kripto paralar konusunda sert açıklamalar yapan Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, bu söylemlerine devam ederek dijital paraların temelde bir değerlerinin olmadığını ve finansal istikrara tehdit oluşturduklarını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2022 11:33 GÜNCELLEME 11.02.2022 11:33 EKONOMİ
Hindistan Merkez Bankası Başkanı'ndan kripto para açıklaması
Hindistan Merkez Bankası Başkanı'ndan kripto para açıklaması

Uzun süreden bu yana kriptoparalara karşı çıkmaya devam eden Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, dijital paraların temelde bir değerlerinin olmadığını ve finansal istikrara tehdit oluşturduklarını söyledi.

"KRİPTO PARA YATIRIMCILARI RİSK ALDIKLARINI BİLMELİLER"

Das, "Kripto para yatırımcıları risk alarak yatırım yaptıklarını akıllarından çıkarmamalılar. Aynı zamanda kriptoparaların temelde bir değerleri olmadığını, bir lale bile olmadıklarını akıllarında tutmalılar" diye konuştu.

"Kripto para veya ne isim verirseniz verin bu dijital tokenler makroekonomik istikrarımız ve finansal istikrar için tehdit" ifadelerini kullanan Das, Hindistan MB'nin merkez bankası dijital parası çıkarmak konusunda dikkatli şekilde ilerlemeye devam ettiğini ve var olan riskleri ihtiyatlı şekilde değerlendirdiğini vurguladı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR