İngiltere Rusya kararını duyurdu! En sert yaptırım devrede

Rusya'nın Ukrayna saldırıları sonrası İngiltere'den son dakika açıklamaları geldi. Johnson, Rusya'nın Sterlin'e erişimini engelleyeceklerini ayrıca tüm Rus bankalarının Londra neznindeki varlıklarını donduracaklarını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2022 20:16 GÜNCELLEME 24.02.2022 22:35 EKONOMİ
İngiltere Rusya kararını duyurdu! En sert yaptırım devrede
İngiltere Rusya kararını duyurdu! En sert yaptırım devrede

 İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ardından Rus bankalarını, şirketlerini, kuruluşlarını ve bireyleri hedef alan yeni ek yaptırım paketini duyurdu.

Johnson, parlamentoda, Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararlarını açıkladığı konuşmasında, bu yaptırımları, "Rusya'nın gördüğü en büyük ve en ağır yaptırım paketi" olarak niteledi.

RUSYA'YI SARSACAK KARARLARI DUYURDULAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "Ukrayna'nın kanını ellerinden asla temizleyemeyeceğini" söyleyen Johnson, kanlı bir saldırgan olarak nitelediği Putin'in, dünyanın ve tarihin gözünde "mahkum" olacağını dile getirdi.

Johnson, İngiltere'nin yaptırımlarının, tüm büyük Rus bankalarını, 5 Rus oligarkı ve 100'den fazla şirket ve kişiyi hedef alacağını bildirdi.

Ülkesinin gelecek hafta tüm büyük Rus bankalarının varlıklarını donduracağının altını çizen Johnson, ancak VTB Bank'ın "derhal" tüm varlıklarının dondurulacağına dikkati çekti.

Johnson, ayrıca Rus havayolu şirketi Aeroflot'un faaliyetlerine son verileceğini kaydetti.

İNGİLTERE, BELARUS'A DA YAPTIRIM UYGULAYACAK

Yeni yaptırımların, büyük Rus şirketlerinin ve devletinin, İngiltere pazarlarında finansman sağlamasını veya borç para almasını engelleyeceğini belirten Johnson, Ukrayna'ya yönelik askeri müdahaledeki rolü nedeniyle Belarus'a da benzer ekonomik yaptırımlar uygulayacaklarının altını çizdi.

Johnson, yeni yaptırımların, "Londra'daki Rus oligarkların saklanacak hiçbir yeri olmadığı" anlamına geleceğini kaydederek, Rus vatandaşlarının İngiltere'de banka hesaplarına yatırabilecekleri para miktarının da sınırlı olacağını bildirdi.

Boris Johnson, "Rusya'yı küresel ekonomide her geçen gün ve her hafta sıkıştırmak için amansız bir göreve devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

'Kaçışımız yok Türkiye zarar görecek! Merkez Bankası'na kritik 'savaş' çağrısı''Kaçışımız yok Türkiye zarar görecek! Merkez Bankası'na kritik 'savaş' çağrısı'

Hazine Bakanlığı'ndan Türk Lirası açıklaması!Hazine Bakanlığı'ndan Türk Lirası açıklaması!

Rusya ağır darbe alıyor! Dev şirketler eridi, Putin'le acil toplantı talebiRusya ağır darbe alıyor! Dev şirketler eridi, Putin'le acil toplantı talebi

İTALYA BAŞBAKANI DRAGHİ: ÇOK SERT BİR YAPTIRIM PAKETİNE KARAR VERECEĞİZ

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin sonuçlarının ağır olacağını belirterek krizi görüşmek üzere AB liderlerine katılacağını açıkladı. Draghi, “Rusya’ya karşı çok sert bir yaptırım paketine karar vereceğiz. Müttefiklerimiz yanımızda. Hep birlikte Ukrayna'nın egemenliğini, Avrupa'nın güvenliğini ve hepimizin paylaştığı kurallar ve değerler temelinde uluslararası düzenin bütünlüğünü korumak için ne gerekiyorsa onu yapacağız” açıklamasında bulundu.

MACRON: ASKERİ VE EKONOMİK YAPTIRIM UYGULANACAK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarıyla ilgili topladığı Savunma Konseyi’nin ardından ulusa seslendi. Macron yaptığı konuşmada, “Bu savaş eylemine soğukkanlılıkla, kararlılıkla ve birlik içinde zayıf olmadan karşılık vereceğiz. Rusya'ya yönelik uygulanacak yaptırımlar, askeri olduğu kadar ekonomik olarak da saldırganlık seviyesiyle orantılı olacaktır. Ukrayna'yı tereddütsüz destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Yaptırımların ve savaşın sonucu olacağını kaydeden Macron, “Bu geceki olaylar Avrupa tarihinde bir dönüm noktasıdır. Kıtanın jeopolitiğinin yanı sıra yaşamlarımız üzerinde derin ve kalıcı sonuçları olacak. Ama cevaplarını birlikte vereceğiz” dedi.

ALMANYA: MOSKOVA'YA YAPTIRIMLARLA DİPLOMASİ YOLUNU AÇMA HEDEFİNDE

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Batılı ülkelerin Moskova'ya karşı yaptırımlarının Rusya'yı endüstriyel kalkınmadan ayıracağını ve Rus finansal piyasalarına zarar vereceğini belirterek, "Bu yaptırım paketlerinin etkisinin sonuçları olacak. Bu nedenle diplomasi fırsatlarının açılmasına veya diplomasi yoluna tekrar dönülmesine katkıda bulunacak." dedi.

Habeck, düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri müdahalenin enerji arzına etkisine ve Batılı ülkelerin Moskova’ya karşı aldığı yaptırım kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ülkesinin Rusya ile artan gerilimin ortasında enerji arzını korumak için ek önlemler aldığını belirten Habeck, Almanya'nın doğal gazının yüzde 55'inin Rusya'dan geldiğini, mevcut durumda Rusya'dan gaz arzında kesinti görmediklerini söyledi.

Bu yıl ülkesinin enerji arzının güvende olduğunu ifade eden Habeck, gelecek kış için daha fazla önlem alınacağını kaydetti.

- "Alman ekonomisinin de yaptırımların olumsuz etkisinden kaçınması mümkün değil"

Batılı ülkelerin Rusya'ya yaptırımlarını da değerlendiren Habeck, yaptırımların Rus ekonomisine zarar vermek için tasarlandığını ancak Alman ekonomisinin de bunun olumsuz etkisinden kaçınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Habeck, yaptırımların Rusya'yı endüstriyel kalkınmadan ayıracağını ve Rus finansal piyasalarına zarar vereceğini belirterek, Batı'nın yaptırımlarının diplomasiye geri dönüş yolunu açmak için tasarlandığını kaydetti.

Habeck, "Bu yaptırım paketlerinin etkisinin sonuçları olacak. Bu nedenle diplomasi fırsatlarının açılmasına veya diplomasi yoluna tekrar dönülmesine katkıda bulunacak." dedi.

Almanya, doğal gazın yüzde 55'ini, kömürün yaklaşık yarısını ve petrolün yaklaşık üçte birini Rusya'dan alıyor.

YORUMLAR 168 TÜMÜ
  • yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    ceğiz cağız cek cak yani lak lak
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Ingilterenin toprağının %80 fazlası sömürge oluşturuyor. Ingiltere ne hakla söylüyor. Altinda yatan gerçek ne ola ....
    Cevapla
  • mustafa aytaç 2 yıl önce Şikayet Et
    demek ki en çok İngiltere iş geliştirecek kan emiciler sizi
    Cevapla
  • admin 2 yıl önce Şikayet Et
    SİZİN ülkelerinizde RUSYANIN bankaları şirketleri varda SİZİN rusyada bankalarınız şirketleriniz yokmu, bu yaptırımların hepsi boş.rusya yolunu çizmiş haritası üzerinde yoluna devam ediyor
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır tüm dünyadaki kötülüklerin anası da babası da olan İngiltere ve ABD yeni dünya düzenine hazır olun. Hükmünüz bitmek üzere.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR