Avrupa Parlamentosu komitesi Bitcoin'i yasaklayacak teklifi reddetti

Avrupa Parlamentosu komitesi, Bitcoin ve Ethereum gibi bazı kripto para birimlerine yasak getirecek kural teklifini kabul etmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.03.2022 21:13 GÜNCELLEME 15.03.2022 09:30 EKONOMİ
Avrupa Parlamentosu komitesi Bitcoin'i yasaklayacak teklifi reddetti
Avrupa Parlamentosu komitesi Bitcoin'i yasaklayacak teklifi reddetti

Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, Bitcoin ve Ethereum gibi bazı kripto para birimlerine yasak getirecek kural teklifini kabul etmedi.

Brüksel'de gerçekleştirilen AP Ekonomik ve Mali İşler Komitesi toplantısında kripto para birimlerinin kullanımını düzenleyen yasa tasarısı görüşüldü.

Komitede, kripto para birimlerinin çevresel ayak izinin azaltılmasını da kapsayan değişiklik önerisi, 32 "hayır", 24 "evet", 6 "çekimser" oyla reddedildi.

Söz konusu değişiklik iş ispatı modeliyle enerji yoğun biçimde kripto madencilik faaliyeti kullanan Ethereum ve Bitcoin gibi çeşitli para birimlerinin ticaretinin yasaklanmasını içeriyordu.

Kripto madenciliğindeki iş ispatı modeli yüksek enerji tüketiyor.

Bazı yetkililer söz konusu model yerine enerji tüketiminin çok daha düşük olduğu "hisse ispatı" algoritmalarının kullanılabileceğini belirtiyor.

Bazı çalışmalar, küresel elektriğin binde 6'sının Bitcoin madenciliği tarafından kullanıldığını ortaya koyuyor.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • 06 vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar boş işler.
    Cevapla
  • MTA 2 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin hayır oyu verenlerin hepsi zaten bitcoinci dir !!!
    Cevapla
  • bircihan 2 yıl önce Şikayet Et
    niye yadaklasinlar ki teror orgutlerine para aktarirken kumar bahis işlerinde kullanirken insan kaçakçılığı yakit kaçakçılığı yaparken avrupa paranin izi surulemezken niye yasak getirsin ki
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Bitcpine giden enerji tamamen israftir. Yasaklanmasi en dogru olan yoldur.
    Cevapla
  • BitKoyun 2 yıl önce Şikayet Et
    Eger 10-15 dakika kafa yorup Arastirirsan BTC ninde ETH ninde bir sistem olup Neler hangi islemlerin yapilabildigini yaptigini anlayabilirsin ve Giden enerjininde israf olmadigina kanaat getirisin Blockchain Teknolojisi Gelecegin anahtari tam bagimsiz Ekonomik sistemin öncüsüdür USA nin AB nin yasaklamasi bu sisteme dokunmaz bu sisitemin nasil calitigini bilmeyenleri ve yalnizca borsa gibi 1 koyup 100 alayim görüsünde olanlari korkutur
    Cevapla
  • tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    rusyanin cin islerine gelir
    Cevapla
  • Sepet 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten ruslar bizlede bitcoin ile ticaret yapmak istiyor Olan Türk halkina oldu acilen pentegon serverleri bitcoincileri tutuklamazsa çin rus avrupa beraber abd yi yenmiyecek yok edecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR