AB'den kripto uyarısı: Tüm paranızı kaybetme ihtimaline hazır olun

Avrupa denetim otoriteleri, tüketicilerin kripto varlıklara yatırdıkları tüm paraları kaybetme riskiyle karşı karşıya olduklarını ve sosyal medyada dolandırıcıların tuzağına düşebilecekleri uyarısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 17.03.2022 16:13 GÜNCELLEME 17.03.2022 17:38 EKONOMİ
AB'den kripto uyarısı: Tüm paranızı kaybetme ihtimaline hazır olun
AB'den kripto uyarısı: Tüm paranızı kaybetme ihtimaline hazır olun

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) ve Avrupa Sigorta ve Emeklilik Otoritesi (EIOPA), yaptıkları ortak açıklamada, tüketicileri kripto varlıkların riskleri konusunda uyardı.

Açıklamada, "Tüketiciler, bu varlıkları satın alırlarsa yatırdıkları tüm paraları kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya kalırlar." denildi.

Bu varlıkların çoğunun özel tüketiciler için bir yatırım, bir ödeme veya takas aracı olarak uygun olmadığı belirtilen açıklamada, "Tüketiciler, sosyal medya ve etkileyici kişiler (fenomenler) aracılığıyla dahil olmak üzere yanıltıcı reklamların risklerine karşı uyanık olmalı. Özellikle vadedilen hızlı veya yüksek getirilere karşı dikkatli olmalı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, tüketicilerin "bazı kripto varlıkları üretmek için enerji tüketiminin yüksek olduğu ve bunun çevresel etkisinin de farkında olması" gerektiği belirtildi.

Kripto varlıkları, ilgili ürün ve hizmetlerin genellikle mevcut AB finansal hizmet kuralları kapsamındaki korumanın dışında kaldığı belirtilen açıklamada, tüketicilerin bu konuda kendilerine sunulanların korumasız olduğunun farkında olması gerektiği kaydedildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Misafir 34 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd doları helal kripto haram.Bırakın bu işleri.dolar alarak abd yi güçlendiyorsunuz.Dolar alarak türkiye ekonomisini vuruyorsunuz.ondan sonra kiripto haram.hadi ordan
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapmadan önce kripto ve coinler nedir bir araştırın bir zahmet.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    paranin asili dururken ,kripto denilen ne oldugu belli olmayan hayaletlere parasini yatiranlar,sonunda ah vah nerde devlet nerde millet demesinler.
    Cevapla
  • Kulun Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl hayalet para, kağıt parasıdır. Bilmek ve öğrenmek lazım.
    Cevapla
  • Vatadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    AB çok kan kaybetti tabi bu kriptolardan kötülerler tabi
    Cevapla
  • İLİKÇİOĞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Normaldir çünkü haram.. Bizim dindar insanlarımız dahi bu kripto paraya bulaşıyorlar. Çıkar dünyası....
    Cevapla
  • Kulun Biri 2 yıl önce Şikayet Et
    Çünkü kağıt para helal? Ekonomiden anlamaz, para birimi nedir bilmez, itibari para saçmalığının içine doğmuş, faiz lobisinin çıkarttığı FIAT (kağıt para) benimsemiş, blok zincir teknolojisinden habersiz...gelir burada böyle saçma sapan, fetva verircesine, yorumunu yapar ve gidiverir. Norma mıdır?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR