Başkan Erdoğan duyurdu! İnternet üzerindeki satışlara sınırlama getiriliyor

Esnaf ve sanatkâr camiası ile iftar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik durumla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "İnternet üzerinden satış yapan platformlarına çeki düzen veriyor, sınırlamalar getiriyoruz' dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2022 22:10 GÜNCELLEME 14.04.2022 22:10 EKONOMİ
Başkan Erdoğan duyurdu! İnternet üzerindeki satışlara sınırlama getiriliyor
Başkan Erdoğan duyurdu! İnternet üzerindeki satışlara sınırlama getiriliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde esnaf ve sanatkarlarla düzenlenen iftar programında konuştu. Erdoğan, e-ticaret platformlarıyla ilgili olarak "İnternet üzerinden satış yapan e-ticaret platformlarına da çeki düzen veriyor, belirli sınırlamalar getiriyoruz" diye konuştu.



ERDOĞAN: E-TİCARETTE BELİRLİ SINIRLAMALAR GELİYOR

Bununla birlikte bilhassa ülke çapında faaliyet gösteren kimi tedarik ve perakende zincirlerinin yöntemlerinden kaynaklanan şikayetleri de gözden ırak tutmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önceki günkü kabine toplantımızın ardından yaptığım millete sesleniş konuşmasında da ifade ettiğim gibi bu tür sorunların çoğu hukuki değil, ahlaki sebeplere dayandığı için yaptırım imkanları da sınırlıdır. Vicdanı, ahlakı ve değeri olmayana ne deseniz boş. Tabii bu, elimiz kolumuz bağlı bir şekilde yaşanan rezaletlere seyirci kalacağımız anlamına da gelmiyor. Tedarik ve perakende satışlarını Ahilik geleneğimizin temsilcisi esnaf ve sanatkarımızı gözetecek şekilde düzenlemeye, bütün bunlara yönelik hazırlıklarımız var. Fiyatları, stokçuluk veya anlaşma yoluyla haksız şekilde yükselterek vatandaşlarımızın mağduriyeti pahasına fahiş kazanç elde etme peşinde koşanlara verilen cezaları arttırıyoruz. İnternet üzerinden satış yapan elektronik ticaret platformlarına da çekidüzen veriyor, belirli sınırlamalar getiriyoruz. Kendi işini kurmak, yaygınlaştırmak, büyütmek isteyen girişimcilerimize verdiğimiz destekleri artırıyor ve genişletiyoruz. Çeşitli işbaşı istihdam projeleriyle özellikle gençlerimizin hem meslek öğrenmelerini hem de kazanç sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. KDV sadeleştirmeleriyle bir yandan vatandaşlarımıza daha hesaplı ürün satışını temin ederken bir yandan da esnafımızın işini kolaylaştırmayı hedefliyoruz."


YORUMLAR 87 TÜMÜ
  • Doğalgaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Temel tüketim vatandaşın belini büken fatura KDV yükleri düşürülsün Doğalgaz, Su, Telekom da bugun en ucuz cep telefonu hattı 45 tl den başlıyor sayın reis bu vurgunu durdurun.
    Cevapla
  • lider 3 yıl önce Şikayet Et
    e ticaret yasaklansın...
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yuksek fitatlı urunleri vatandaş almazsa kime satacaklar mecbur fiyat düşecek 30 a 40 a domates biber v.. S. Almayalım Boykot edelim
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşılıyor ki Esnaflarda, taksıcılerın oyununa getırmısler Erdoganı, sarı taksiciler über i yasaklattılar vatandaşa istediği gibi muamele yapıyorlar. esnafta para kazanamıyoruz ayagına ınternetı hedef gostermıs, ınternetten satıs yapanlarda kendılerı aslında. bındıklerı dalı kesme derdındeler. esnaftan oy alacagım derdıne mılletı esnafın kucagına atmayalım. esnafın elıne dustunmu 80 mılyonun vay halıne sonra. ılcelerde kı esnaflara bakın 4-5 kat fıyat farkıyla satıyorlar dukkanlarında. kendılerı pazaryerlerınde satmak ıstedıgın de ornegın 400 e sattıkları urunu 100 e satması gerektıgını fark edıyor. bu da rahatsız edıyor esnafı tabı.
    Cevapla
  • metalurjist 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep oyuna gelmeye başladı zaten, İhracatçısı ,esnafı,gazatecisi (yenişafak mb başlığı) bir vatandaş yaranamıyor.
    Cevapla
  • Eyp 3 yıl önce Şikayet Et
    Esnaflar hakkında çok on yargılı davranıyorsun ki muhakkak bunun için bir sebebin vardır. Lakin çok dar düşünüyorsun bu konu hakkında belirtmek istedim
    Cevapla
  • mzb 3 yıl önce Şikayet Et
    önce esnaf adam gibi dürüst çalışsın. Fiş vern market yok. ama kredi kartı ile alınca fiş kesiliyor. Neden kazancının vergisini vermiyorsun KDV devletin payı onu neden sen alıyorsun. Çoğu fiş yerine bilgi makbuzu veriyor. fiyatları bilg. tan okutup toplamı görüp sonra siliniyor. Herşey kuralına göre yapılsın. Kimse hak yemesin. Biz de destek olalım mahalle bakkalına. Oda makul karlarla satış yapsın. Aynı halden pazarcı alıyor ve market alıyor . market pazar kurulan günler harici 2 kat stıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR