Bitcoin çakıldı: 122 milyar dolar buharlaştı

Fed'e yönelik iyimserlik 1 gün bile sürmedi. Dün ABD borsalarında yüzde 3-5 aralığında kayıplar yaşanırken satış dalgasından kripto paralar da etkilendi.

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2022 10:08 GÜNCELLEME 06.05.2022 18:57 EKONOMİ
Bitcoin çakıldı: 122 milyar dolar buharlaştı
Bitcoin çakıldı: 122 milyar dolar buharlaştı

Fed'in önceki akşam beklendiği gibi faiz artırımının gitmesinin ardından Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları beklenen kadar 'şahin' bulunmamıştı.

Fed yetkililerinin 75 baz puan artırımı tartışmadığını belirten Powell yumuşak iniş için halen fırsatları olduğunu belirtti.

Çarşamba günü bu açıklamaların etkisiyle ABD borsalarında yüzde3 civarında yükselişler yaşanmıştı. Dün ise rüzgar tersine döndü. ABD'yi başta İngiltere olmak üzere dünyada pek çok merkez bankası faiz artırımına giderek takip etti.

Analistler sert faiz artırımlarının resesyon endişelerini artırdığını, bunun yanında Powell'ın açıklamalarının etkisinin de kısa sürdüğünü belirtti.

NASDAQ SERT GERİLEDİ

Bu sebeple dün ABD borsalarında önemli kayıplar yaşandı. S&P 500 endeksi yüzde 3.6, Dow Jones yüzde 3.1, son dönemde kripto paraların paralel hareket ettiği Nasdaq Bileşik endeksi ise yüzde 4.99 düştü.

Riskli görülen varlıklardan kaçış yaşanırken bu havadan kripto paralar da olumsuz etkilendi. Dün akşam Bitcoin 36.000 doların altını gördü.

Bu sabah itibarıyla 36.460 dolara gelse de günlük kaybı yüzde 8.3'ü buldu.

SOLANA YÜZDE 12 DÜŞTÜ

Benzer şekilde Ethereum da yüzde 6.7 değer kaybederek 2.740 dolara geriledi. Binance Coin yüzde 6, Ripple yüzde 6.1, Terra yüzde 7.1 düştü. İlk 10'da yer alan kripto paralar arasında Solana yüzde 12 ile en sert düşüşe imza attı. Cardano yüzde 9, Dogecoin ise yüzde 5.6 değer kaybederken Avalanche (AVAX) da yüzde 14 ile çok sert bir düşüş yaşadı.

Satış dalgası öncesi dün saat 16.00 civarında 1 trilyon 795 milyar dolar olan kripto paraların toplam piyasa değeri bu sabah itibarıyla 1 trilyon 673 milyar dolara geriledi. Yani yaklaşık 16 saatte piyasadan 122 milyar dolar silindi.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • ekco 1 yıl önce Şikayet Et
    btc 35binden döner ve hedef 70bin üstü. demedi demeyin. aksi 2obin. ama yukları yön daha ağır basıyor. ANLAMAYAN YORUM YAPMASIN. insan bildiği işi yapsın. İKİ- tarladaki domatesi 3 tlden alıp markete 20-50 tlye satanların kazancı çok helal değil mi. BİTCOİN bile bu kadar kazandırmadı son 5 yılda.
    Cevapla
  • komsar 1 yıl önce Şikayet Et
    masallah herkes ermış haramı helalı ögrenmıs akıl verıyor gelde gulmekden ölmeeeeeeee
    Cevapla
  • İbraam 1 yıl önce Şikayet Et
    abd dolar silahını yavaş yavaş kendine dönmesi demektir.türkiyenin abd den borç aldıgı milyarlarca doları abd borsalarına ödüyordu bu ne anlama geliyor karşılıksız basılmış parası dünya piyasalarında resmiyet kazanması demek oluyor. Peki şimdi durum nedir karşılıksız doları çok basdılar ve bunu eritemiyor lar. Eskiden kimi yiyordu Türkiye gibi devletleri yiyorlardı.her 10 yılda bir darbe oldu bu memlekette niye. Çünkü seni borçlandırdılar 100 yıldır senin sanayii yok ettiler kamu ve merkez bankalarındaki birikmiş altınlarını kelepire getirdiler. Cumhuriyet çümlesi hayin demek haydut demek onlara göre sen hayin ve haydut gözüyle bakıyorlar sana.
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin i 2024-2025 yılında görün siz. Keşke alsaydım diyeceksiniz. Yatırımımı yaptım, bekliyorum. ALLAH büyüktür.
    Cevapla
  • ekco 1 yıl önce Şikayet Et
    biccoin hella mi haram mı islam dünyası henüz tanımlayamadı. dijital hizmet alanları da bitcoin gibidir. o alanlara tanımlama yasaklama helal haram yorumu yapmayanlar bitcoine direk haram diyor. destekis bir çıkış. kıyasla gidersek dolar en büüyk islam düşmanıdır. o halde kur farkıyla parası artsın diye dolar alanların kazançları bitcoin kazancından daha net haramdır. ALLAH BÜYÜKTÜR..
    Cevapla
  • ALLAH büyüktür 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey insanlar! Yeryüzündeki helâl ve temiz nimetlerden yiyin. Şeytanın adımları ardınca gitmeyin. Çünkü o, sizin için apaçık bir düşmandır.
    Cevapla
  • kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah büyüktür eklemeseydin gülmeyecektim. (dinle alakası yok ,haşa tabi ki büyük)
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türk borsasında aç gözlü patronlara rağmen dolar ve enflasyon karşısında çok ucuz kalmış neredeyse bedava hisseler var.. çocuklarınıza torunlarınıza bırakacağınız en güzel yatırım borsadır..sağlam güvenilir helal kazanç yapan şirketlere yatırım yapın. bitcoin-alt coin ler ile cebinizdeki paranızdan olmayın...
    Cevapla
  • hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    o bedava helal hisselerden birkaç tanesini söylesen hocam...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR