Atatürk Havalimanı yalanını 5'e katladılar! Bakan Kurum iddiaları tek tek çürüttü

Bakan Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'na ilişkin, "Nerede doğru bir iş yapsak, rant projesi olduğu, yabancılara satılacağı gibi söylemlerle karşı karşıya kalıyoruz. İstanbul'un akciğeri olacak bir projeye koro halinde karşı çıkıyorlar" dedi

ABONE OL
GİRİŞ 18.05.2022 12:03 GÜNCELLEME 18.05.2022 12:11 EKONOMİ
Atatürk Havalimanı yalanını 5'e katladılar! Bakan Kurum iddiaları tek tek çürüttü
Atatürk Havalimanı yalanını 5'e katladılar! Bakan Kurum iddiaları tek tek çürüttü

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, muhalefetin Atatürk Havalimanı iddia ve eleştirilerine canlı yayında tek tek yanıt verdi. Bakan Kurum, "Atatürk Havalimanı yıkılıyor diye bir algı peşindeler. Atatürk Havalimanı yıkılmıyor, aksine Atatürk Havalimanı milletimize armağan ediliyor. Atatürk Havalimanı inşa ve ihya ediliyor." dedi.

Bakan Kurum’un açıklamalarından satır başları:

İMARA AÇILMAYACAK

Hangi millet bahçemizi satmışız ki Atatürk Havalimanı'nda yapacağımız Millet Bahçesi'ni satacağız. Burayı ne konut imarına ne ticaret imarına açmayacağız.

MUHALEFET KORO HALİNDE KARŞI ÇIKIYOR

Nerede doğru bir iş yapsak, rant projesi olduğu, yabancılara satılacağı gibi söylemlerle karşı karşıya kalıyoruz. İstanbul'un akciğeri olacak bir projeye muhalefet koro halinde karşı çıkıyor.

ATATÜRK HAVALİMANI’NI İHYA EDİYORUZ

Atatürk Havalimanı'nı yıkmıyoruz. Biz bu alanı ihya ediyoruz. 

Havalimanı'nın bir pistini, ambulans uçaklarının inebilmesi için, sivil havacılık için, afet zamanında kullanılabilmesi için koruyacağız.

AFET TOPLANMA ALANI VAZİFESİ GÖRECEK

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, olası bir depremde, bir afette o bölgedeki vatandaşlarımız için bir afet toplanma alanı vazifesi görecek.

YATIRIM BEDELİ 5-10 MİLYAR DOLAR DEĞİL 2 MİLYAR 100 MİLYON TL

Millet Bahçesi'nin yapım bedeli 2 milyar 100 milyon TL'dir. 5-10 milyar dolar değildir. Biz oradaki hiçbir yapıyı yıkmıyoruz, çocuklarımızın-gençlerimizin kullanacağı şekilde revize ediyoruz.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    10 milyar dolar diye yalan nedir ya? O paraya biz 10 köprü yaparız. 2 İstanbul havalanı yaparız. Kendileri atıp 2 gün son kendi inanıyor
    Cevapla
  • harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kelaynak kuşu gibi azıcık kaldılar nesilleri azaldı iyice. Gelecek nesiller inşallah bu tür bir muhalefet ile uğraşmak zorunda kalmaz
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    şu ihanet eden istanbula para harcamayı bırakın, hava alanı da olduğu gibi kalsın.
    Cevapla
  • Hasan Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar soysuz hain.İstemez taş üstüne taş konsun...Malesef bunların ne tıbda nede sosyolojide tedavisi var...Allahım ülkemizi ve aziz milletimizi korusun....
    Cevapla
  • Sami 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım ALLAH cc bunlara beyin nasib etmemiş çok görmeyesin.Çoğunun cezai ehliyeti yoktur galiba fesatlıklar hasedlikler fitne fücur akıl sağlığını yok etmiş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR