Konut fırsatçılarına ceza geliyor! 1 milyonu aşan artışlar yaptılar

Hazine Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu bünyesindeki özel ekip konutta faiz indirimi sonrasında durumu fırsata çevirmek isteyen inşaat şirketleri ve emlakçıları tespit etti. Bir günde yüzde 30'a yakın zam yapan fırsatçılara ceza verilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2022 10:11 GÜNCELLEME 20.05.2022 10:18 EKONOMİ
Konut fırsatçılarına ceza geliyor! 1 milyonu aşan artışlar yaptılar
Konut fırsatçılarına ceza geliyor! 1 milyonu aşan artışlar yaptılar

Vergi Denetim Kurulu yetkilileri tarafından, Konut sahibi olmayı kolaylaştırma ve sektörü canlandırma hedeflerine yönelik olarak faiz indirimini fırsata çevirip, Fahiş Fiyat artışları yaparak vatandaşların mağduriyetine sebebiyet veren, vergisel kayıp ve kaçakçılara yol açanlara müsamaha gösterilmeyeceği, vatandaşları korumak için fırsatçılara yönelik her türlü önlemin alınacağı kaydedildi.

30'LARI BULAN ANİ FİYAT ARTIŞLARI TESPİT EDİLDİ

TRT Haber'in haberine göre, bu amaçla, Kurul bünyesinde oluşturulan özel bir ekip tarafından yürütülen çalışmalarda online satış platformlarından temin edilen veriler, mükelleflerin vergi beyan ve bildirimleri, tapu ve banka vb. pek çok veri çapraz şekilde analiz edildi. Analiz çalışmaları sonucunda bir günde milyon TL’leri ve yüzde 30'ları bulan ani fiyat artışları ile vergisel kayıplar tespit edildi.

Analiz sonucunda riskli olduğu değerlendirilen başta inşaat şirketleri ve emlakçılar hakkında, hızlı ve etkin vergi inceleme süreci başlatılacağı yönünde bilgi edinildi.

Gayrimenkul satışlarını gerçek satış bedelinin altında beyan eden veya hiç beyan etmeyenler hakkında gelir veya kurumlar vergisi, katma değer vergisi, tapu harcı olmak üzere vergi tarhiyatlarının yapılacağı ve cezaların kesileceği öngörülüyor.

KAYNAK : TRT Haber
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • doğruları konuşan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimse evini beleşe vermez. Metropollerde ev alamayanlar köylerine dönsünler.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şey çıkmaz boş bir haber. Adam satmam der olur biter. Sivri sinek peşinde koşmak yerine 20 sene beton döküp yan gelip yatmasaydınız da bataklığı kurutsaydınız. Hani cari açığı kapatacak yatırımlar ? Neye garanti verdiğinizi açıklayamadığınız bir kaç yüz bin vatandaşı bir saat ilerideki hava alanına gitmekten kurtardığınız hava alanı mı ? Yoksa konut ve ticari bina olmayan 2.000.000 metre kare bina yapacağınız bahçe mi cari açığı kapatacak ? Birilerinin cebindeki açığı kapattığınız kesin. Tek şansınız muhalefet olmaması ama şansınızı zorlayın bakalım 12 ay sonra ne olacak.
    Cevapla
  • ABUZER 1 yıl önce Şikayet Et
    ÇAYKUR da bir günde %43 zam yaptı.bu böyle olmaz.
    Cevapla
  • Fatih. 1 yıl önce Şikayet Et
    Aslında emlakta gerçek değerini beyan eden alıcıya vergi affı veya indirimi getirilsin. Haksız kazanç elde edenlerin hepsi buradan tespit edilir. Tabi beyanın ispatı da önemli. Buradan yola çıkılarak emlak vergisinde olan kayıp hem telafi edilir hem de fahiş fiyatı kim yapıyor ise incir ağacı itina ile dikilir.
    Cevapla
  • yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    %30 zam yapılmayan yermi var ki .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR