Bebek maması rafta kalmayınca ABD soruşturma başlattı

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), ülkede yaşanan bebek maması sıkıntısına dair soruşturma başlatıldığını belirterek mama pazarındaki şirket birleşmesi ve satın alması modellerinin inceleneceğini bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2022 02:01 GÜNCELLEME 25.05.2022 02:01 EKONOMİ
Bebek maması rafta kalmayınca ABD soruşturma başlattı
Bebek maması rafta kalmayınca ABD soruşturma başlattı

FTC'den yapılan açıklamada, soruşturma kapsamında bebek maması sıkıntısı yaşanırken ailelerden yararlanmayı amaçlayan aldatıcı, hileli ve adil olmayan uygulamalara ilişkin inceleme yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, bebek maması pazarında yoğunlaşmaya neden olan faktörlere ve bu ürünlerde tedarik zincirlerinin kırılganlığına ışık tutulmasının amaçlandığı aktarıldı.

Bebek maması pazarındaki birleşme ve satın alma modellerinin inceleneceğine işaret edilen açıklamada, konuya ilişkin kamuoyundan da bilgi talep edileceği belirtildi.

FTC Başkanı Lina Khan, konuya ilişkin açıklamasında, Amerikan aileleri için endişe, korku ve mali yüke neden olan bebek maması "kıtlığına" ilişkin gelişmeleri izlediklerini kaydetti.

Komisyonun mama sıkıntısına katkıda bulunan veya buna müdahale etme kabiliyetini engelleyen faktörlerin belirlenmesi için soruşturma başlattığını vurgulayan Khan, bunun diğer hayati ürünlerde de benzer kıtlık riskinin nasıl en aza indirilebileceğinin belirlenmesinde yardımcı olabileceğini ifade etti.

ABD'DEKİ BEBEK MAMASI KRİZİ

Pudra içerikli bebek maması nedeniyle 4 bebeğin ağır hastalanması ve 2'sinin yaşamını yitirmesinin ardından FDA, mama üreticisi Abbott'un Michigan'daki tesisinde inceleme başlatmıştı. Fabrika, şubatta bakteri riski nedeniyle kapatılırken bazı ürünler "güvensiz" olduğu gerekçesiyle toplatılmıştı.

ABD'de tedarik zincirindeki aksamaların da etkisiyle zirve yapan "bebek maması krizi" nedeniyle aileler son aylarda raflarda bebek maması bulmakta zorlanırken üreticiler de tam kapasite çalışmalarına rağmen yoğun talebe yetişemediklerini bildirmişti.

Konu Beyaz Saray'ın da gündemine gelirken ABD Başkanı Joe Biden bebek maması krizinin çözümü için ülkenin en büyük üreticileri ve perakendecileri ile bir araya gelmişti.

Biden, 18 Mayıs'ta bebek mamalarında yaşanan tedarik sıkıntısının giderilmesi için Savunma Üretim Yasası'nı imzalamıştı.

KAYNAK : AA
Yahya Gür Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Yahya Gür
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • dunkel 1 yıl önce Şikayet Et
    ne yemek ne gida ne icecek sikintisi var dünyada sadece olsun diye calisan hatta bu yol icin calisan seytani köe siyonist dünya zenginleri var Allah naletlemis zaten bu insanlari kuran i kerimde, ellerinden peygamberlik silsilesi ve üstün irk alininca cildirdilar ve seytanla bir olup Allah in koydugu düzeni bozmaya basladilar adem in soyuna düsman oldular ama bilsinlerki Allah onlari naletledi Allah büyükdür Allah herseyden haberdardir Allah bunlarin planlarini bosa cikaracakdir
    Cevapla
  • Sed 1 yıl önce Şikayet Et
    Kitlik diye birsey yok. Yapay kitlik var. Pilanli bir eylem, elitler tayfasindan ve bazi orta ve kucuk wannabe elitlerin oynu. Gayeleri devletleri ve vatandaslari birbirine girdirerek kaos yaratmak. Elitler kaos ortasinda bir takim cozumler sunacaklar, oda kendilerini yuceltmek icin devletleri onlarin kontrol icinde tutmak icin, cozumler hic biri vatandasin faydasina degil. Herzamanki firavun hayalleri. Devletler dedim, yani bu elit oyunlari dunya capinda!
    Cevapla
  • Since 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi günleri, ABD parçalanmamak için dünya savaşı istiyor yoksa çok yakında bölünecekler.
    Cevapla
  • 06 vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de 5kğ. Şeker 100 TL. Allahtan kormaz insandan utanmazlar.
    Cevapla
  • umur 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada ki tüm üreticileri abd ye yönlendirilirler Bizim gibi ülkelerde yakında mama krizi stoklar dolu olduğu halde baş gösterir Ardına kuvvetli bir zamla yerine geri döner Fırsatçılara gün doğdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR