Bakan Kurum: Fahiş kiralarla ilgili çalışma var! Cumhurbaşkanımız açıklayacak

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Ev sahibi de kiracı da mağdur olmayacak" diyerek "Çalışmalarımız var, Cumhurbaşkanımız açıklayacak." ifadelerini kullandı..

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2022 16:04 GÜNCELLEME 25.05.2022 17:36 EKONOMİ
Bakan Kurum: Fahiş kiralarla ilgili çalışma var! Cumhurbaşkanımız açıklayacak
Bakan Kurum: Fahiş kiralarla ilgili çalışma var! Cumhurbaşkanımız açıklayacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, son dönemde artan kira fiyatlarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Kira fiyat artışlarıyla ilgili düzenlemenin 10 gün içinde tamamlanıp hayata geçirileceğini belirten Bakan Kurum, düzenlemenin Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören'de Şişecam Konutları Temel Atma Töreni'ne katıldı. Temel atma törenini gerçekleştiren Bakan Kurum, programın ardından açıklamalarda bulundu.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜĞÜ

Kurum "Hep esnafımızın, üreticimizin, vatandaşımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut seferberliğini yaptık bitirdik. 1 milyon 130 bine ulaştık" dedi.

Bakan Kurum'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Kaçmanın kitabını yazdıBakan Kurum'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Kaçmanın kitabını yazdı

AİDAT ÖDER GİBİ EV ALINABİLECEK

Projeye dair ön bilgileri paylaşan Kurum "Sayın cumhurbaşkanımız da yeni bir sosyal konut projesini müjdeleyecek. Aidat öder gibi kiranın da altında bedel ve taksitlerle vatandaşlarımız ev almaya devam edecek" diye konuştu.

KONUT FİYATLARI MERCEK ALTINDA

"Pandemi süreci ile birlikte gerek konut fiyatlarındaki gerekse kiralardaki artışı yakinen takip ediyoruz. Sayın cumhurbaşkanımızın da talimatları ile ilgili bakanlıklarımızla birlikte ortak bir çalışma yürütüyoruz. Yürüttüğümüz çalışma çerçevesinde de vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğimiz bu noktada kira artışlarının takibi ve kira artışlarının bedelleri noktasında düzenlemeler için bir çalışma yapıyoruz.

10 GÜN İÇERİSİNDE AÇIKLANACAK

Cumhurbaşkanımız yakın zamanda paylaşacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Biz gerek konut sektöründe gerek diğer sektörleri tamamen takip ediyoruz. Mevzuat belli kira artış oranı enflasyon oranını geçemez. Bu konuda bir düzenleme yapıyoruz. 1 hafta 10 gün içinde tamamlayıp milletimizle paylaşacağız" ifadelerine yer verdi.

FAHİŞ ZAMA BAKANLIK KALKANI

Artışlarla ilgili bir yaptırım olacak mı sorusu üzerine Bakan Kurum "Fırsatçılığa müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. durumu fırsat görüp enflasyon ve kira artış oranı açıkladı bu artış oranı üzerinde bir artış söz konusu ise bununla ilgili hem adli hem hukuki süreci takip ediyoruz. Düzenleme de bunlarla ilgili de çalışacağız. Fırsatçılığa müsaade etmeyeceğiz. Fahiş artışları takip ediyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor" diye konuştu.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 112 TÜMÜ
  • kkkkk 1 yıl önce Şikayet Et
    sizin işiniz başka biliyoruz bu numaralar geçersiz
    Cevapla
  • halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık bizim ülkede hiçbir haksızlıgın onüne gecilemez oldu. Kusura bakmayın ama devlet hiçbir şekilde garibi fakiri mağduru savunamaz durumda...
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Emlak vergileri,kira gelir vergileri de düşürülmeli değil mi...
    Cevapla
  • Adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz Millet olarak lüx ve israf toplumu olduk ,Ayağımızı yorganımıza göre uzatması ı beceremedik...Akıllı zengin Kiracı ile, Zalim damgasıyla niye uğraşsın...Geriye kalan yememiş,içmemiş,israf etmemiş Masum EV SAHİPLERİNİ DE Düşünmek lazım,bütün gençler kaldırım çiğnerken,Bir Bayraktar hangarlarda yatıp NETİCE ORTAYA KOYDU İSE... Siz Onu mu cezalandıracaksınız......Devletimizin iki tarafı da düşünen kararları alacağına güvecimiz tamdır..Haydi hayırlısı...Pandemiyide mi ev sahipleri çıkardı...
    Cevapla
  • Onur 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz,Bir yıllık kira gelirinin şu kadarını gelir vergisi olarak alıyor,milyon lirası gayrimenkulde bağlı olan ev sahibini Vicdansız ilan etmek te hata,Devletimizde bu verginin birkısmından feragat etmesi en doğalı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR