''Castoro 10'' İstanbul Boğazı'ndan geçti

Karadeniz'de bulunan gazın taşınması için deniz dibine boru döşeyecek "Castoro 10" adlı platform İstanbul Boğazı'ndan geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.06.2022 12:55 GÜNCELLEME 06.06.2022 13:47 EKONOMİ
''Castoro 10'' İstanbul Boğazı'ndan geçti
''Castoro 10'' İstanbul Boğazı'ndan geçti

Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküp gazın karaya taşınması için deniz dibine boru döşeyen Bahama bayraklı 'castoro 10' isimli platform saat 11.00 sıralarında Marmara denizinden İstanbul Boğazı'na girdi.

'Maersk Tracker' isimli römorkörün çektiği 140 metre uzunluğunda ve 10 bin 487 groston ağırlığındaki platformunun boğaz geçişine Kıyı Emniyeti Kurtarma römorkörleri ve sahil güvenlik botları de eşlik etti. Platformun geçişi yaklaşık 3 saat sürdü.  Platformun boğaz geçişi havadan da görüntülendi.

5 KİLOMETRE SIĞ SUDA BORU DÖŞEYECEK 

Platform, Karadeniz'de yaklaşık 5 kilometrelik sığ suda doğalgaz boru serim ve döşeme işlemi gerçekleştirecek. Derin sularda boru döşeme işlemini yapacak olan geminin ise Temmuz ayında Karadeniz'de çalışmalara katılması bekleniyor.



Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez dün twitter hesabından "Karadeniz gazında kritik bir safhayı daha geride bırakıp, hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz. Deniz tabanına boruları yerleştirecek gemi, bugün Çanakkale Boğazı'ndan çıkıp Filyos'a doğru yol aldı" notunu paylaştı.

KAYNAK : DHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yap gorevını goruyor hak kapısı nda duranlar
    Cevapla
  • Sedef 1 yıl önce Şikayet Et
    Nankör millete değmez
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR