Konutta yeni öneri: Tapu değil kullanım hakkı satılsın

Satılık ve kiralık konutta fiyat artışları devam ederken Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) sorunun çözümü için İngiltere'de uygulanan 'kullanım hakkı satışı' yöntemini önerdi.

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2022 13:48 GÜNCELLEME 08.06.2022 13:48 EKONOMİ
Konutta yeni öneri: Tapu değil kullanım hakkı satılsın
Konutta yeni öneri: Tapu değil kullanım hakkı satılsın

Satılık ve kiralık konutta fiyat artışı konusunda sektörden yeni bir çözüm önerisi geldi.

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS), satılık ve kiralık konutlardaki fiyat artışı sorununun çözümü için İngiltere’de uygulanan 'kullanım hakkı satışı' yöntemini önerdi.

Önerinin ayrıntıları düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı. Bu modelde, kişiler sadece konutun yapı ömrü boyunca kullanım hakkını satın alıyor, arsa mülkiyeti hak sahibinde kalıyor.

Konutu alan kişiler müteahhite yapım bedelini öderken, yapı ömrü kadar süresince de kira ödüyor.

Kullanım hakkı alan kişi, binanın ömrü boyunca konutu çocuklarına miras da bırakabiliyor. Bu model halihazırda Türkiye'de turizm, madencilik ve tarım gibi alanlarda uygulanıyor.

KAYNAK : NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş fiyatlar öyle hızlı yükseldi ki ev alabildim tapuyu alamadım ve bu şartlarda alabilme ihtimalim yok. Çünkü ev borcu bitti rahatsızlandım çalışamadım şimdi emekli maaşı ile zor geçiniyorum tapuyu alamıyorum.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR