Benzinin litre fiyatına 2 lira 21 kuruş zam geldi

Uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yükselmesi ve döviz kurunun artması sonucu; benzinin litre fiyatı 2 lira 21 kuruş zamlandı. Zammın ardından benzinin litresi İstanbul'da 28.44'e, Ankara ve İzmir'de 28.57'ye yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2022 08:37 GÜNCELLEME 11.06.2022 13:29 EKONOMİ
Benzinin litre fiyatına 2 lira 21 kuruş zam geldi
Benzinin litre fiyatına 2 lira 21 kuruş zam geldi

Brent petrol ve döviz kurundaki artış akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Son dönemde üst üste gelen akaryakıt zamlarına bir yenisi daha eklendi. Bu gece yarısından itibaren benzinin fiyatı 2 lira 21 kuruş arttı.

BENZİNİN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Zammın ardından İstanbul'da 26.23'ten satılan benzinin litresi 28.44'e yükseldi. Benzinin litresi Ankara ve İzmir'de 26.36'dan 28.57'ye çıktı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 267 TÜMÜ
  • MEHMET 1 yıl önce Şikayet Et
    Bnezin zaten 27,96 idi 2 TL zam gelince 30 u aştı...
    Cevapla
  • recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkanım bu işi gene ancak sen çözersin. Bir an önce çöz nolur.
    Cevapla
  • Emre Karadavut 1 yıl önce Şikayet Et
    Gemiciklere mazot sıfır vergi ile vatandaşa kallavi şekilde yapıştırılıyor. Avrupa'da gelen zammın 10 katı bizde geldi sebep adamlarda enflasyon yüzde 7 bizde yersen yüzde 80 gerçekte yüzde 300 dayan dayanabilirsen...
    Cevapla
  • İmam43 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu akaryakıta köklü bir çözüm üretilmediği takdirde enflasyon hayat pahalılığının önüne geçilemez,şimdi birbirimizi kandırmayalım.Bizde akaryakıt tek taraflı yükselmiyor iki taraflı yükseliyor,dolar ve brent petrolün yükselmesi.Yani bu demek oluyor ki bu kış çok daha acı reçeteleri göreceğiz,hazır olun. Şimdiden pazarda ucuz ne bulursanız kurutun,konserve yapın.Kışa hazırlık içinde kalın battaniyeler ve yünlü giysiler alın derim.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada daha fazla zamvar hükümetin yapacagi birsey yok arkadaslar
    Cevapla
  • Hataylı Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi oradan zenginin fakir edebiyatı yapması gibi, beğenmiyorsan ülkene dön...
    Cevapla
  • Oğuz Ata 1 yıl önce Şikayet Et
    Ciddi misin şaka mısın? Avrupa'da benzine gelen zam bir yılda yüzde 30 ya var ya yok. Bizim ülkemizde benzine bir yılda yüzde 300 zam geldi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR