3600 ek gösterge ve en düşük emekli aylığı teklifi komisyonda kabul edildi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, en düşük emekli aylığının 3 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören önerge, öğrencilere üniversite affı ve 3600 ek gösterge kabul edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2022 17:30 GÜNCELLEME 30.06.2022 17:32 EKONOMİ
3600 ek gösterge ve en düşük emekli aylığı teklifi komisyonda kabul edildi
3600 ek gösterge ve en düşük emekli aylığı teklifi komisyonda kabul edildi

Devlet Memurları Kanunu'nda ve Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin komisyondaki görüşmelerinde AK Parti ve MHP milletvekilleri, emekli aylığına ilişkin önerge sundu.

Kabul edilen önergeyle yaşlılık, malullük, ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine dosya bazında 2 bin 500 lira olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarı 3 bin 500 liraya çıkarılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 3.500 TL'YE ÇIKARTILACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, teklif sahibi milletvekillerinin ve muhalefet milletvekillerinin en düşük emekli maaşının 3 bin liraya yükseltilmesini az bulduğunu dile getirerek, komisyon üyesi milletvekillerinin rakamın daha yüksek olması konusunda kendileriyle istişarede bulunduğunu belirtti.

Elitaş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptıkları istişareler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları değerlendirmeler sonucunda Cumhur İttifakı olarak en düşük emekli maaşının 3 bin 500 lira olmasını komisyon üyelerinin takdirine sunduklarını kaydetti.

3600 EK GÖSTERGE TEKLİFİ KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

Kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge, öğrencilere üniversite affı, milletvekillerine emekli maaş artışı getiren, en düşük emekli maaşını da 2500 liradan 3500 liraya çıkaran torba yasa teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Teklife yerli elektrikli otomobil üretimini teşvik etmek için ÖTV indirimi de eklendi.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 280 TÜMÜ
  • NAİMOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Polisin gecesi gündüzü yok.Kelle koltukta çalışıyor.Doğru düzgün kendine ve ailesine zaman ayıramıyor.AYRICA LİSANS MEZUNU merak etmeyin .Akşama kadar koltuğunda oturan beyefendi gelmiş polise niye bu kadar verdiniz ben daha üstünüm lisans mezunuyum vs gibi hikayelerle burada boşboğazlık yapıyor.Kamu işçisi çalışırken ve emekli olurken ne alıyor haberin var mı .Sen yükseklerden uçan git onlarla kıyasla kendini
    Cevapla
  • NAİMOĞLU 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiğidi öldür hakkını yeme bu 3600 meselesi polislerin çabaları sonucu buralara kadar geldi(Anayasa mahkemesi vs).Şu aralar revaçta olan Polise şu kadar verildi ben daha üstünüm bana niye daha az verildi.Ya arkadaş şakamısınız siz.Nedir bu polisi çekememezlik.Arkadaşlar neden sürekli polislerle alakalı olumsuz yorumlar yapılıyor.Astsubaylar 94 yılından beri 3600 alıyor onlarda polisler gibi eskiden ortaokul lise mezunu alınıyordu şimdi polisler gibi MYO okuyorlar.Ortaokul mevzunu,lise mezunu uzman erbaş ,uzman çavuş bunlarda aldı neden sadece polise saldırıyorsunuz anlaşılmaz bi konu.
    Cevapla
  • A.LAN 1 yıl önce Şikayet Et
    ayrımcılık yapılmamalı. tahsil durumuna göre verilmelidir. dört meslek grubu denilmiş. diğer kurumlarda çalışan memurların yaptığı iş meslek değilse meslekten sayılmıyorsa memura neden iş yaptırılıyor. diğer kurumlarda ki memurlar yatıyor diye mi verilmiyor
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    3600 'de memur ayrımı doğru olmadı.
    Cevapla
  • İstanbullu 1 yıl önce Şikayet Et
    Şaka mısın koçum. Yoksa trol musun ?! Zaten ayrım olmadı.
    Cevapla
  • Turan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaldırın düşük sigorta ödemesini.Nasılsa emekli aylıkları dengeleniyor.Az ödeyenle tam ödeyen arasında çok fark yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR