Kripto paralardaki düşüş NFT'yi de vurdu

Bu yılın ocak ayında NFT pazarında satışlar 12,6 milyar seviyesine ulaşarak rekor kırarken haziran ayında yalnızca 1 milyar dolarlık satış yapılabildi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2022 11:24 GÜNCELLEME 04.07.2022 11:24 EKONOMİ
Kripto paralardaki düşüş NFT'yi de vurdu
Kripto paralardaki düşüş NFT'yi de vurdu

NFT'lerin satışları, kripto araştırma şirketi Chainalysis'e göre, Haziran ayında 1 milyar doların biraz üzerindeydi. Bu NFT pazarında 12 ayın en düşük seviyesi. Satışlar bu yılın Ocak ayında 12,6 milyar dolar ile zirveye ulaşmıştı.

Chainalysis ekonomisti Ethan McMahon düşüşün nedenini "Bu düşüş kesinlikle kripto pazarlarındaki yavaşlama ile bağlantılı" sözleriyle açıkladı.

Geçen Kasım ayında yaklaşık 3 trilyon dolar değerinde olan kripto para piyasası, şu anda 1 trilyon dolardan daha az değere sahip.

NFT NEDİR?

NFT 'non-fungible token'in kısaltmasıdır. Türkçe karşılığı ise takas yapılamayan jetontur. NFT ile fotoğraflar, videolar ve ses gibi yeniden üretilebilir dijital dosyalar blockchain ile kayıt altına alınabiliyor. Bu sayede fotoğraflara herkes ulaşabiliyor ancak fotoğrafın ilk sahibi blockchain ile kayıt altına alındığı için telif hakkı sahipliğini kanıtlayabiliyor. NFT'lerin satışında ödeme blockchain altyapısı kullanıldığından kripto paralarla yapılıyor.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    Kripto paranın para ile bir ilgisi yoktur.Olmayan bir işletmenin hisse senedi gibidir.Sadece hayal satan piramit örgütler gibi bir yapılanma ihtiva eder.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR