Karadeniz'deki tarihi keşif için geri sayım başladı

Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük tarihi doğal gaz keşfinin ardından Sakarya Gaz Sahası'nda derin deniz kesiminde boru döşeyecek 'Castorone' yarın Filyos Limanı'na varacak.

ABONE OL
GİRİŞ 05.07.2022 11:04 GÜNCELLEME 05.07.2022 11:55 EKONOMİ
Karadeniz'deki tarihi keşif için geri sayım başladı
Karadeniz'deki tarihi keşif için geri sayım başladı

Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük doğal gazı taşıyacak boruları derin deniz tabanına yerleştirecek "Castorone" adlı gemi yarın Filyos Limanı'na varacak.

AA muhabirinin uluslararası gemicilik verilerinden derlediği bilgilere göre, Castorone, 4 Temmuz'da Çanakkale Boğazı'ndan geçti.

Türkiye'nin tarihindeki en büyük doğal gaz keşfinin yapıldığı Sakarya Gaz Sahası'nda çalışmalar devam ediyor. Hem deniz hem de kara kısmında yaklaşık 5 bin çalışan doğal gazı vatandaşla buluşturmak için mesai harcıyor.

Karadan yaklaşık 170 kilometre açıkta bulunan Sakarya Gaz Sahası'ndan Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne gazın getirilmesini sağlayacak boruların büyük kısmının serim işlemi "Castorone" isimli gemi tarafından gerçekleştirilecek. Sığ kısımlarda "Castoro 10" isimli geminin yaptığı işlemin ardından "Castorone" derin denize boruları serecek.

325 metre uzunluğunda, 39 metre genişliğinde ve 56 bin 529 groston ağırlığındaki geminin 6 Temmuz'da Filyos Limanı'na varması bekleniyor.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    cm3 degil 2,83 m3. Ancak bu da bu büylükteki hacime ortama 1 ton yük konulacağından hareketle belirlenmiş bir büyüklük diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Bumerang 1 yıl önce Şikayet Et
    56529 groston ağırlığında groston ağırlık birimi değil. Gemilerde kapalı olan yerlerin hacim birimidir. 1 groston da 2.83 cm³'tür.
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    450 metre tasinir pist insa edip Dogalgaz doseme bitince gemiyi ucak gemisine donusturelim. Bos yatmasin. Dogalgaz isi cikarsa sok isi bitince tak.
    Cevapla
  • 4 Abdullah 4 1 yıl önce Şikayet Et
    Varda da yokta da her daim REİS
    Cevapla
  • Ethem DEDEZADE 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim memleketimiz için hayırlısını nasip eyle!...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR