IMF Başkanı Georgieva: Gelecek yıl küresel resesyon olabilir

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomi için görünümün nisan ayından bu yana ciddi şekilde karardığına işaret ederek, gelecek yıl küresel ekonomide bir resesyon yaşanması olasılığını göz ardı edemeyeceğini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2022 11:40 GÜNCELLEME 07.07.2022 11:40 EKONOMİ
IMF Başkanı Georgieva: Gelecek yıl küresel resesyon olabilir
IMF Başkanı Georgieva: Gelecek yıl küresel resesyon olabilir

Son gelen ekonomik verilerin ikinci çeyrekte Çin ve Rusya gibi büyük ekonomilerde yavaşlamaya, daralmaya işaret ettiğini belirten IMF Başkanı Kristalina Georgieva, "Riskler yukarı gitti, resesyon olasılığını görmezden gelemeyiz. 2022 zor bir yıl oluyor, 2023 belki çok daha zorlu olacak. 2023 yılı için resesyon riskleri arttı" dedi.

Georgieva, IMF'in önümüzdeki günlerde 2022 yılı için daha önce yüzde 3,6 olarak açıklamış olduğu küresel ekonomik büyüme tahminini aşağı yönlü revize edeceğini de belirtti. Bu, IMF'in 2022 büyüme tahminin de yaptığı üçüncü revizyon olacak.

IMF'in 2022 ve 2023 için küresel GSYH büyüme tahminlerini temmuz ayının son haftasında revize etmesi bekleniyor.

Küresel ekonomi 2021 yılında yüzde 6,1 büyümüştü.

KAYNAK : Reuters
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Kaşif 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol eskisi gibi 40 dolara inerse resesyondan çıkılır. Aksi halde bu fiyatlar üzerinden kimse kinseye mal satamaz. Bütün işler de durur.
    Cevapla
  • Şenol 1 yıl önce Şikayet Et
    Nüfusa oranla ekonomik büyümenin olmaması yada azalması anlamına geliyor resesyon. Yani üretim yapıyorsun ama alan yok. Üreten ürününü satamıyor. Yani elinde çürüyor. Yeni hammadde alması olanaksız oluyor. Bunu küresel bazda düşünün. Resesyon sorununun çözümü ekonomide aracılı yani para ile alışveriş yöntemini acilen terk etmek ve trampa yöntemine geçmektir.
    Cevapla
  • Ömer Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ülkelerde sektörlerin hepsi bir kaç adamın eline kalmış rekabet edilemez olmuş Haliyle paralar tek ellerde toplanınca olan halklara oluyor Yani büyük balıklardan devletlerin hiç birisi küçük balıkları koruyamaz olmuş Sistem tüm dünyada yakında değişir Değişmezse halk isyanları eliyle değiştirilir Çünkü tıkandı artık
    Cevapla
  • AYYILDIZ1453 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki batıracak sömürecek pek ülke kalmadı veya verdiğiniz faizli paraları toplayamıyorsunuz kaynaklar tükendi o yüzden kıvranmaya başladınız.
    Cevapla
  • Türk devleti 1 yıl önce Şikayet Et
    Küreselcilere teslim oldu dünya bankası insanlık kaybetti vicdan kaybetti.Rabbim şerlerinden korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR