Erdoğan, 2022 fındık alım fiyatını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 yılı fındık alım fiyatının kilo başına 54 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Toprak Mahsulleri Ofisi de (TMO) kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustosta başlanacağını kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2022 08:16 GÜNCELLEME 01.08.2022 11:56 EKONOMİ
Erdoğan, 2022 fındık alım fiyatını açıkladı
Erdoğan, 2022 fındık alım fiyatını açıkladı

2022 yılı fındık fiyatları açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ordu ziyaretine kilitlenen üretici ve tüketicinin merakla beklediği oranları resmen duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Ordu Stadyumu, Fatsa OSB ve eğitim yatırımları ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan burada fındık alım fiyatlarını açıkladı. Buna göre; 2022 yılı fındık alım fiyatı kilo başına 54 lira olarak belirlendi.

FINDIK ALIMI 22 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK

Erdoğan'ın sözlerinin ardından Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), fındık alım fiyatlarını ve alımların başlayacağı tarihi açıkladı.

TMO'nun paylaştığı duyuruya göre fiyatlar şöyle:

  • Giresun kalite için 53.00 TL/Kg,
  • Levant kalite için 52.00 TL/Kg,
  • Sivri kalite için ise 51.00 TL/Kg

RANDIMAN FARKI VE DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK

TMO tarafından yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın üreticilere vereceği destek ödemeleri (alan bazlı, mazot ve gübre) ile birlikte düşünüldüğünde ortalama fiyat 54.00 TL/Kg olacaktır. Ayrıca yüksek randımanlı fındığa geçmiş yıllarda olduğu gibi randıman farkı ilave edilecektir" denildi.

Kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustosta başlanacak.

KAYNAK : Haber7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 120 TÜMÜ
  • Aytav 1 yıl önce Şikayet Et
    Guzel fiat verdi allah razi olsun tabiki cumhur baskani aciklicek fiati emeklinin maasida normal yani bu adam giderse ac birakirlar bu ulkeyi kualisyonlari cok gorduk ulkenin itibari dunyada konusuluyor bunlari bilmeyenler tansu cillere sorabilir kualisyonu okadin cok ugrasti bulke icin ama koalisyondan sebeb basarili olamadi allah onunda omrunu uzun etsin
    Cevapla
  • Giresun 1 yıl önce Şikayet Et
    Giresun kalite fındığın fiyatı levanttan farklı olmalı. Fındığın fiyatı fındığın başkentinde açıklanmalı.
    Cevapla
  • aaa 1 yıl önce Şikayet Et
    yiyemediğim için sorun yok
    Cevapla
  • saliha 1 yıl önce Şikayet Et
    kırın, parçalayın afiyetle yiyin. giresun kalite fındık yiyin
    Cevapla
  • aptallık bu 1 yıl önce Şikayet Et
    bir ürünün fiyatını belirlemek cumhurbaşkanının işimidir. cevap evetse önce mazotun fiyatını belirlesin. yemiyorsa bırakın bu saçmalıkları. ürün borsası ne işe yarıyor
    Cevapla
  • TemholGemun 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ülkede yaşayan bir Şahıssın. Bu iş yıllardır böyle zaten.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım lütfen ama lütfen 3yıl 2yıl önce verilen promosyon ücretleri hiç oldu emeklilere yaptığınız gibi yeniden ihale edilsinler para hiç oldu yeni ihaleye girenler 36000-40000tl alıyor biz 3yıl olmuş bankanın verdiği aylık 90tl ye yakın inanın bu adalet değil herşey değişti maaşlar da değişti ama promosyon ihaleleri elimizi kolumuzu bağlıyor fesh etme yetkisi verin aynı bes gibi en azından borcumuzu öderiz bı nefes alırız
    Cevapla
  • tevhid 1 yıl önce Şikayet Et
    promosyon helal değildir. yemeyin evladınıza yedirmeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR