Alanya muzu coğrafi işaretle tescillendi

Alanya muzu, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.08.2022 00:38 GÜNCELLEME 03.08.2022 00:38 EKONOMİ
Alanya muzu coğrafi işaretle tescillendi
Alanya muzu coğrafi işaretle tescillendi

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, yazılı açıklamasında, Alanya yenidünyası ve Alanya avokadosunun ardından Alanya muzu için de coğrafi işaret belgesi alındığını bildirdi.

ALTSO'nun 11 Ocak 2022'de Türk Patent ve Marka Kurumuna başvurusunun ardından, Alanya muzunun kentin koruma altındaki ürünleri arasında yer almayı başardığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Turizm kenti Alanya'nın güçlü bir tarım şehri olduğunu tüm dünyaya anlatmanın en iyi yolunun burada yetişen ürünlere sahip çıkmak olduğunu düşünüyoruz. Alanya muzu, yaptığımız bilimsel çalışmalar sonucunda 'Alanya yenidünyası' ve 'Alanya avokadosu'nun ardından literatürdeki yerini aldı. Eşsiz kokusu ve tadıyla Alanya muzu artık çok daha fazla tanınacak ve bilinecek.”

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • bora bey 073434 1 yıl önce Şikayet Et
    anamur muzu 1.sıradadır herzaman aroma ve doğallık olarak
    Cevapla
  • bora bey 073434 1 yıl önce Şikayet Et
    en aromalı muz Anamur muzudur ve tescillidir.
    Cevapla
  • Hacı 1 yıl önce Şikayet Et
    İçeri satinda dadağ
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    sivasa ait bu muz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR