Borcu olmayan birkaç büyük şirketten biriydi! Meta'dan ilk tahvil satışı

Meta, ikinci çeyrek sonucu nakit akışında ve hisse fiyatında azalma sonucu tahvil ihraç etme kararı aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2022 12:06 GÜNCELLEME 05.08.2022 12:15 EKONOMİ
Borcu olmayan birkaç büyük şirketten biriydi! Meta'dan ilk tahvil satışı
Borcu olmayan birkaç büyük şirketten biriydi! Meta'dan ilk tahvil satışı

Facebook, Instagram ve WhatsApp'tan tanıdığımız Meta, borcu olmayan birkaç büyük firmadan biri olma yarışına son veriyor. Şirket ekonomik belirsizlikle mücadele etmek ve metaverse vizyonuna katkı sunması amacıyla ilk kez tahvil satışına çıktı.

Sosyal medya devinin geleceği konusundaki endişeler ve TikTok ile girişilen şiddetli rekabet, şirketin hisse senetlerini düşürdü. Ancak Meta, Web 3.0 için planlarına milyarlarca dolar harcamaya devam edecek.

Bu kapsamda Meta, Perşembe günü Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) başvuru yaparak tahvil ihraç etme kararı aldı.

Başvuru dosyasında, toplamak istediği fon miktarını veya tahvillerin vadesini belirtilmiyor, ancak Bloomberg, Meta'nın 8-10 milyar dolar tahvil ihraç edebileceğini iddia etti.

Meta, ikinci çeyrekte şirket tarihinde ilk kez yıllık bazda gelir düşüşü kaydetmiş, bu düşüşte dijital reklam pazarındaki belirsizliklere atıfta bulunmuştu. nAynı zamanda şirket gençlerin TikTok’a yönelmesiyle birlikte rekabetin kızıştığını da dile getirmişti.

Meta'nın gelirlerinde ilk kez düşüş yaşandıMeta'nın gelirlerinde ilk kez düşüş yaşandı

Tahvil, bir yatırımcının devlet veya kurumsal işletmelerin finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla onlara belirli bir süre değişken ya da sabit bir faiz oranı ile borç verdiği ve vade sonunda faiz getirisi elde ettiği bir yatırım biçimi. Meta tahvil ihraç ederek büyük teknoloji şirketleri arasında borcu olmayan tek şirket unvanını kaybedecek.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Batar inşaallah, şu sosyal medya tam bir kirlilik. İftira, yalan dedikodu her şey mevcut
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR