Elon Musk 6.8 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, 6,88 milyar dolar değerinde 7,92 milyon elektrikli araç üreticisi Tesla hissesi sattı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2022 12:39 GÜNCELLEME 10.08.2022 12:41 EKONOMİ
Elon Musk 6.8 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı
Elon Musk 6.8 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın geçtiğimiz gece 6.88 milyar dolar değerinde 7.92 milyon Tesla hissesi sattığı ortaya çıktı.

Yayımlanan bir dizi finansal dosyaya göre, Musk’ın 5 ila 9 Ağustos tarihleri arasında söz konusu hisseleri sattığı belirtildi.

Hisse satışının 4 Ağustos'ta Austin, Teksas'ta yaptığı 2022 yıllık hissedar toplantısının ardından yayımlanan Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyalarında ortaya çıktığı aktarıldı.

28 NİSAN’DAN SONRA HİSSE SATMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Bu yılın başlarında, Tesla ve SpaceX CEO'su sosyal medyada 28 Nisan'dan sonra "başka hisse satışı planlanmadığını" söylemişti.

28 Nisan haftası Musk’ın elektrikli otomobil üreticisinde yaklaşık 8,4 milyar dolar değerinde bir blok hisse sattığı ortaya çıkmıştı.

Dünyanın en zengin insanı, Nisan ayında yaklaşık 44 milyar dolar veya hisse başına 54.20 dolar karşılığında satın almayı kabul ettiği sosyal ağ devi Twitter ile çekişmeli bir yasal savaşın ortasında bulunuyor.

Nisan ayındaki anlaşmanın açıklanmasının ardından Twitter ve Tesla hisse fiyatları düşerken, 8 Temmuz tarihinde ise Musk, Twitter'a anlaşmayı sonlandırdığını söylemişti.

Twitter'ı, satın alma işlemine devam etmek için ihtiyaç duyduğu tüm bilgileri vermemek ve platformundaki bot, spam ve sahte hesapların sayısını küçümsemekle suçlayan Musk, anlaşmanın vaat edilen fiyat için gerçekleşmesini sağlamak için dava açtı.

"TWİTTER’I ALMAK ZORUNDA KALMAZSAM HİSSELERİ GERİ ALACAĞIM"

Geçtiğimiz gün ise Tesla hisselerinin satılmasının ortaya çıkmasının ardından sorulan başka hisse satıp satmayacağı sorusuna ise Musk, "Evet. Twitter'ın bu anlaşmayı kapatmaya zorladığı (umarım olası değildir) bir durumda, Tesla hisselerinin acil satışından kaçınmak önemlidir" dedi.

Tesla CEO’su, ayrıca Twitter'ı satın almak zorunda kalmazsa hisselerinin bir kısmını geri alacağını sözlerine ekledi. 

Musk, Twitter anlaşması gerçekleşmezse, kendi sosyal platformu X.com'u oluşturmayı düşüneceğinin de altını çizdi.

KAYNAK : AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Alakaya maydonoz ! Tesla ,, veya burada diğer araçların ismi var . Kğöğ seme çalış üret daha iyisini yap o zaman söz sahibi ol . Murat 124'e bile laf atamazsın çünkü hazırcısın. Sen daha iyisini üret o zaman konuş. Ağzı olan .... boş boş ve bol bol
    Cevapla
  • cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    milletin derdi sizimi gerdi size ne tesladan sizler 20 seneden beridir yapamadığınız togg satışına bakın
    Cevapla
  • tamer danacı 1 yıl önce Şikayet Et
    20 sene değil 2 senelik proje o da evelallah bitmek üzere.
    Cevapla
  • tamm 1 yıl önce Şikayet Et
    bay cemall
    Cevapla
  • Nurettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Zoruna mi gitti, 80 seneyi 20 seneye indirgemissek bu da buyuk bir adimdir cemal efendi
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR