Dünya devi Türkiye'nin kapısını çaldı! Rotayı ABD'den çevirdiler

Rus Novatek şirketinin Arctic LNG 2 projesinin birinci hattına enerji temini için Türk Karpowership firmasından yüzer termik elektrik santrali sipariş edeceği belirtildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.08.2022 16:25 GÜNCELLEME 10.08.2022 16:25 EKONOMİ
Dünya devi Türkiye'nin kapısını çaldı! Rotayı ABD'den çevirdiler
Dünya devi Türkiye'nin kapısını çaldı! Rotayı ABD'den çevirdiler

Kommersant'ın kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Amerikan Baker Hughes şirketinin yaptırımlar nedeniyle gaz sıvılaştırma ve hatlara elektrik temini için gereken gaz türbinlerini sağlamayı reddetmesi Novatek şirketinin rotasını Türkiye'ye çevirmesine yol açtı.

Novatek, ABD tarafının kararı sonrası ortaya çıkan bu sorunu çözmek için Türk Karpowership şirketinden 300-400 MW kapasiteli yüzer termik elektrik santrali sipariş etmeye karar verdi.

Karpowership'in yüzer santrali ne zaman tedarik edeceğinin henüz belli olmadığını söyleyen kaynaklar, bu yöntemin ikinci ve üçüncü hatlar için de uygulanmasının muhtemel olduğunu kaydetti. Karadeniz Holding bünyesindeki Karpowership, dünyanın en büyük yüzer elektrik santrali operatörlerinden biri konumunda yer alıyor.
 

KAYNAK : Sputnik
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR