Hisarcıklıoğlu: Vakıf üniversitelerini tercih eden öğrencilere destek verilecek

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, vakıf üniversitelerini tercih eden öğrencilere destek verileceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2022 17:30 GÜNCELLEME 17.08.2022 18:20 EKONOMİ
Hisarcıklıoğlu: Vakıf üniversitelerini tercih eden öğrencilere destek verilecek
Hisarcıklıoğlu: Vakıf üniversitelerini tercih eden öğrencilere destek verilecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Bu yıl kontenjanlarındaki doluluk ve yerleştirme oranları dikkate alınarak vakıf üniversitelerinin öğrenim ücretleri konusunda kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimize imkanlar ölçüsünde destek verilmesi kararlaştırıldı" dedi.

Hisarcıklıoğlu, TOBB Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı'nda konuştu.

Hisarcıklıoğlu, "Yükseköğretim sektörünün her zamankinden çok desteğe ve yakın ilgiye ihtiyacı olduğunu belirtmek isterim." dedi.

TOBB Yükseköğretim Meclisi İstişare Toplantısı, Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve vakıf üniversitelerinin temsilcilerinin katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirildi.

Hisarcıklıoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada, üniversite kayıt döneminin hemen öncesinde YÖK’ün 2022-2023 eğitim öğretim yılına ilişkin projeleriyle ilgili bilgi paylaşımında bulunacağını dile getirdi.

Üniversitelerin, Türkiye'nin eğitimde dünyaya açılan kapısı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, yurt dışındaki pek çok öğrencinin tercihlerinde Türkiye'deki kurumları ilk sıraya aldığına dikkati çekti.

Hisarcıklıoğlu, YÖK ile yapılan önceki toplantılarda, kontenjanların ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenmesini talep ettiklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Başkanımız bu konuları kısa sürede çözüme kavuşturdu. Barajların kaldırılması da kontenjanları olumlu etkiledi. Bu sene üniversitelerimizde doluluk oranı yüzde 99'a ulaştı. 850 bin aday, üniversitelere yerleşti. Bu önemli başarının ardında ihtiyaç ve planlamanın doğru vizyonla değerlendirilmesi yatıyor. YÖK Başkanımızın burada katkısı çok büyük."

Yükseköğretimin hassas bir denge içinde, öğrencisinden akademisyenine, yatırımcısından yöneticisine kadar tüm tarafların görüşleriyle kısa, orta ve uzun vadeli planlarla şekillenmesinin, geleceğin doğru temellendirilmesi açısından büyük önem arz ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu,"2022, bizler için zor bir yıl oldu ve olmaya devam ediyor. Bu noktada yükseköğretim sektörünün her zamankinden çok desteğe ve yakın ilgiye ihtiyacı olduğunu belirtmek isterim." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı şekilde devam ediyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Kızıma vakıfta yüzde elli burs çıktı ama bu fiyat bile bizim için yüksek çocuğumuz yeterki okusun diyoruz ama üstesinden nasıl geleceğiz bilmiyoruz destek verilirse çok seviniriz
    Cevapla
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Oğlum %100burslu özel bir üniversiteye yerleşti çok şükürler olsun, fakat barınma sorunu ile ilgili çözüm yolları nelerdir bilemedik yurt fiyatları yıllık uçmuş gitmiş enaz 5000 diye başlıyor ücreti veren tabiiki gidiyor ama bizim gibi burslu çocukların da destek alması gereken bir durum var ortada.
    Cevapla
  • fatici 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce şu üniversitelerin adından VAKIF kelimesini kaldırın lütfen...
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bursun yanında Konaklama işine de destek verilmeli çok yükseldi fiyatlar
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok ilginç. Zaten fiyatı bilenler bu üniversiteleri tercih ediyor. Parası var ki yazıyor. Siz niye parası olana destek çıkıyorsunuz?. Devlet üniversitelerinde okuyana parası olmayana destek çıkın. Ha ben şunu anladım tabiki. Körler sağırlar birini ağırlar. Para da kendi aramızda dönsün. Benden sana geri senden bana. Aman ihtiyaç duyana gitmesin.
    Cevapla
  • Anne 1 yıl önce Şikayet Et
    Acaba parası varmı yoksa her türlü zorluğa katlanipta çocuğum yeterki okusun mu sizi bu konuda ön yargılı düşünüyorum
    Cevapla
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Okur kardeş belli ki fazla da okumamıştım ki cehalet beynini sarmış sen ücretli okuyanların hepsinin varlıklı mi olduğunu zannediyorsun git öğren her fabrika ve çoğu zengin burs veriyor bazen anne baba evladı için kendi hayatından vaz geçiyor ama sen belli ki ya anne veya bana değilsin ya da para senin sahibin olmuş cehalet insan üzerine yapışmış etikettir önce kendini suçla sonra başkalarına geçersin.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok boş konuşuyorsun ben bir çöpçü olarak çalışıyorum paramda özel bir üniversiteye verecek kadar çok değil ama kızım boşta kalmasın diye mecburen yazdım bilmediğin konularda sadece laf olsun diye yorum yapma bence
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR