Balıkesir’de simit 5 lira oldu

Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odası’nın aldığı karar doğrultusunda simit fiyatlarına güncelleme yapıldı. Daha önce 100 gramlık simit 4 liradan satılırken, gramajı aynı kalarak fiyatı 5 liraya yükseltildi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.08.2022 02:53 GÜNCELLEME 21.08.2022 02:53 EKONOMİ
Balıkesir’de simit 5 lira oldu
Balıkesir’de simit 5 lira oldu

Artan girdi maliyetlerinin yükselmesinin ardından Balıkesir Fırıncılar ve Unlu Mamuller İmalatçıları Odası harekete geçti.

Simit imalatında kullanılan un, susam, sıvı ve katı yağ fiyatlarının son günlerde artması üzerine oda yönetimi simit fiyatında güncellemeye gitti.

“Artan girdi maliyetleri esnafı sıkıntıya soktu”

Oda başkanı Niyazi Tunç artan girdi maliyetleri sonrasında simit ve unlu mamul üreticilerinin sıkıntıya girdiğini belirterek, alınan kararlı simit fiyatında 1 liralık güncellemeye gittiklerini söyledi.

Tunç, “Son dönemde gelen fiyat artışlarıyla birlikte un, yağ ve işçilik fiyatları artış gösterdi. Esnafımız ürettiği simitten para kazanamaz duruma geldi. Bu nedenle aldığımız karar doğrultusunda simit fiyatlarını 1 lira artışla güncelledik” diye konuştu

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Onların mı bizim mi acaba düşünmek lazım ?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    He canım, simitçiler suçlu, marketçiler suçlu, ev sahipleri suçlu, pazarcılar suçlu,onlar suçlu değilse dış güçler suçlu. Bizim hükümetin hiç bir kabahati yok, sütte leke olur yönetenlerde olmaz. Siz bu kafayla devam edin.
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah ne girdi imiş dolar girdisi petrol girdisi un girdisi işçi girdisi zama destek unsurları. Az olmuş 7,5 TL olmalıydı
    Cevapla
  • hadi 1 yıl önce Şikayet Et
    ucuzunda ucuzu simit en az 10 tl olmasi lazim
    Cevapla
  • Balkesli Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah 100gr bir simiti maliyeti nedir ya. İşleri güçleri aç gözlülük. Az kaara kanaat etmiyorlar. Maliyet artışları falan bahane.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR