Bangladeş'te elektrik tüketimini azaltmak için okullar bir gün daha kapalı olacak

Bangladeş'te elektrik kullanımının azaltılması için okulların bir gün daha kapalı tutulacağı bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2022 21:48 GÜNCELLEME 23.08.2022 21:48 EKONOMİ
Bangladeş'te elektrik tüketimini azaltmak için okullar bir gün daha kapalı olacak
Bangladeş'te elektrik tüketimini azaltmak için okullar bir gün daha kapalı olacak

Bangladeş Kabine Sekreteri Khandakar Anwarul İslam yaptığı açıklamada, ülkede, halihazırda çoğu okulun cuma günleri kapalı olduğunu ve ayrıca cumartesi günleri de ders olmayacağını belirtti.

Elektrik kullanımının azaltılması için kamu binalarında ve bankalarda çalışma süresinin 8 saatten 7 saate indirileceğini söyleyen İslam, özel kurumların çalışma saatlerini kendilerinin belirlemesine izin verileceğini kaydetti.

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle enerji fiyatlarında yaşanan artış ülkenin ekonomisine zarar verirken, ülkede sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor.

Muhalefet, ülkedeki yolsuzluğu kontrol edemediği ve enerji sektöründeki kayıpları ortadan kaldıramadığı gerekçesiyle hükümeti suçladı.

Bangladeş, IMF'den 4,5 milyar dolarlık bir kredi isteyerek Sri Lanka ve Pakistan'dan sonra IMF kapısına giden üçüncü Asya ülkesi olmuştu.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    IMF'ye giden ülkelerin beli zor doğrulur. Erdoğan'a sırf IMF batağından bizi kurtardığı için bile oy verilir. Pakistan, Bangladeş, Sri Lanka vatandaşlarına Allah kolaylık versin.
    Cevapla
  • ürgüplü 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizide muhalefet gelirse ımf kapısında görürsünüz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada 18 derece üstü olmayacak. Ana okullar dahil. Bizde olsa sokaklara inmişti aydın çağdaşlar. Medeniyet ülkesi olunca gıkları çıkmıyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR