Akaryakıt fiyatlarına yeni zam geliyor

İndirim ve zam haberleri ile gündeme gelen akaryakıt fiyatlarındaki değişiklik devam ediyor. Brent petrol ve döviz kurunda yaşanan değişimlerden etkilenen akaryakıt fiyatlarında işte son durum...

ABONE OL
GİRİŞ 05.09.2022 08:28 GÜNCELLEME 05.09.2022 11:23 EKONOMİ
Akaryakıt fiyatlarına yeni zam geliyor
Akaryakıt fiyatlarına yeni zam geliyor

Salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde benzin ve motorin fiyatlarına zam gelmesi bekleniyor.  Peki, 5 Eylül Pazartesi 2022 güncel akaryakıt fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte 5 Eylül güncel motorin (mazot), LPG ve benzin fiyatları listesi...

YENİ ZAM KAPIDA

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre akaryakıt fiyatlarına zam bekleniyor. 6 Eylül Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere benzinde 56 kuruş, motorinde 69 kuruş zam beklendiği belirtildi.

BENZİN VE MOTORİNE DEV İNDİRİM GELMİŞTİ

3 Eylül Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1 lira 51 kuruş, motorin grubunda 2 lira 41 kuruş indirim yapıldı.

LİTRE FİYATI 20 TL'NİN ALTINA İNDİ

İstanbul'da ortalama olarak 21,15 TL'den satılan benzinin litre fiyatı yapılan son akaryakıt indiriminin ardından 18.66 liraya kadar geriledi.

LPG'YE İNDİRİM BEKLENİYOR

LPG'ye 40 kuruş indirim. Pompa fiyatlarına yansıyacak indirimin, bu gece yarısından itibaren geçerli olması bekleniyor.

Fiyat artışının ardından otogazın litre satış fiyatı İstanbul’da ortalama 11,35 liradan 10,95 liraya, Ankara’da 11,38 liradan 10,98 liraya, İzmir’de ise 11,22 liradan 10,82 liraya düşecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

İSTANBUL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI LİSTESİ 5 EYLÜL 2022 

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 18.67 TL

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 24.49 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11,02 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 18.66 TL

İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 24.47 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,47 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir'de benzin litre fiyatı 18.77 TL

İzmir'de motorin litre fiyatı 24.6 TL

İzmir'de LPG litre fiyatı 11,14 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Ankara'da benzin litre fiyatı 18.79 TL

Ankara'da motorin litre fiyatı 24.58 TL

Ankara'da LPG litre fiyatı 11.34 TL

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • AlPacino 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaw dalga geçmeyin yeter artık brent petrol bir hafta önce sert düştü iyi düştü bir haftadır indirim olmadı hafif yükseldi hemen zam
    Cevapla
  • Mehmed 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonu dizginlemek için akaryakıt fiyatlarını sabitlemek gerekiyor. Çünkü her şeyin temelinde lojistik yatıyor. Akaryakıt fiyatları sabitlenirse eğer ülkemiz daha istikrarlı bir ekonomiye sahip olacaktır. Çünkü mazota her zam geldiğinde füze gibi yükselen fiyatlar maalesef mazot düştüğünde ucuzlamıyor. Böyle olunca fiyatlarda doğal olarak suni bir artış oluyor. Mazot 25₺’ye sabitlensin 6 ayda veya 3 ayda bir piyasa şartlarına göre fiyat ayarlaması yapılsın.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    LPG Düşmeli ,motorin düşmeli ,yoksa pahalılık devam eder.Halk anca LPG kullanıyor ,indirim yapılmıyor.
    Cevapla
  • Tuğra 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamları hükümet yapmıyor herkes bunu kafasına soksun.brendpetrol denen şirket herşeyi yapıyor,ve tüm dünya bu fiyatlara uymak zorunda.almanya da da fiyatlar tavan yaptı.soruyorum bunu da mı erdoğan yapıyor?biraz realite düşünelim.birlik olmazsak işin içinden çıkamayız,ve derinlere ineriz
    Cevapla
  • Mağdur 1 yıl önce Şikayet Et
    mazot ve benzin aynı petrolden yapılmıyor mu? benzinin üretim maliyeti mazota göre daha yüksek daha fazla filtrasyon gerekiyor. 1 mart 2022 tarihli resmi gazete de yayınlandı benzinden 2,5 tl, mazottan 2 tl litre başına ötv alınıyor. daha ucuza üretilip daha az vergi alınan bir ürün nasıl 6-7 tl daha yüksek fiyattan satılıyor.
    Cevapla
  • İsmail tok 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın mağdur bu soruyu yüz yıl önce petrol yataklarının olan Musul Kerkük ve Süleymaniye ingilizlere veren inonuye ve şu an muhalefet olan CHP ye sorsanız
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok basit düşünüyorsun.mesela almanya da mazot benzinden pahalı.vardır bir sebebi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR