Bakan Kurum duyurdu: TOKİ'den ev alanlar için indirim kampanyamız hazır

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından TOKİ projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Murat Kurum daha önce TOKİ'den ev alan ve borcu devam edenler için bir müjde olduğunu duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 21.09.2022 12:10 GÜNCELLEME 21.09.2022 13:19 EKONOMİ
Bakan Kurum duyurdu: TOKİ'den ev alanlar için indirim kampanyamız hazır
Bakan Kurum duyurdu: TOKİ'den ev alanlar için indirim kampanyamız hazır

Bakan Kurum, TOKİ'den aldığı evin borcunu erken ödeyerek tapusunu hemen almak isteyenler için indirim kampanyasının yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacağını duyurdu.

YERLİ VE MİLLİ İMKANLARLA YAPILAN MİLLET KAMPANYASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar tam 1 milyon 170 bin konut inşa eden TOKİ’mizin tecrübesiyle; milletimizin uygun fiyatlı güvenli konutlarda oturması için gece gündüz çalışıyoruz. ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projemiz de bu hedefle yola çıkmış; yerli ve milli imkânlarla yapılan bir MİLLET kampanyası!

Kampanyamızda maliyet üzerinden yaptığımız yüzde 40 indirimle vatandaşımıza en uygun şartları oluşturmaya çalıştık. Ödeme sırasında da kolaylıklar sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.

TOKİ'DEN DAHA ÖNCE EV ALANLARA MÜJDE

Bakan Kurum, ayrıca daha önce TOKİ’den ev alan ve borcu devam edenler için de bir müjde vererek, “Borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için İNDİRİM KAMPANYAMIZ hazır. Kampanyanın detaylarını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yarın açıklayacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin yararına ne varsa yapmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 47 TÜMÜ
  • ATEŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    bu toki borcuna enflasyon oranında yılda iki kere zam gelecekse bu borç hiç bitmez. degil 240 ay 500 ay desenizde borcu bitiremez vatandaş. aylık ödemeler sabitlenmeli gerekirse 20 yıl degil 15 yıl vade olmalı. vatandaşın ödediği para enflasyon karşısında erir gider. 650 bin liralık 2+1 daire 2 milyona bitmez...
    Cevapla
  • Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey biyo güzelde bu taksit kurları sabitlenmeli.Birde bundan sonra nekadar ödeyeceğiz diye bir psikolojik soruna itilmemeli insanlar yoksa bu TOKİ olayı güzel iken tüm düşünceler oylar dahil geriye teper söyleyeyim bilinsin
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal devlet yatirimlarinda hele hele bu projelerde sabit fiyat garantisi olur. Bakanda dahil bu ulkede ne olacagini bilmedikleri icin sabit fiyat veremeyip memur maasina endekslediler taksit artislarini.
    Cevapla
  • RİCACI 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisim 9 senedir ödeniyor şu taksid,hala borç aynı lütfen peşin ödeme indirimini en az %50 yapın ki kredi çekip kapatalım borcu,yoksa borcun ineceği biteceği yok.Rabbim Reisimize yardım etsin milletimize de şuur versin.Devletim zordaysa da ev mev hikaye hepsi feda olsun VATAN’ıma!!!
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu taksit ödemeleri her altı ayda bir zamanında 10 yıldan sonraki taksitleri düşünemiyorum bu sistem nasıl uygun olacak. Sabit yapmak neden bu kadar zor Koskoca devletimiz adına. Reis bir şey yapacaktır yoksa düşünün her altı ayda bir yüzde 25 30 zam gelse neredeyse bir ev yari fiyatı taksite gelmiyormu ? Herkez bunu soruyor Sayın bakan. Bunları cevaplayın bence kafalar karışık. Sizede vatandaşlara d zarar olmayan bir sistem olur inşallah.
    Cevapla
  • turşucu 1 yıl önce Şikayet Et
    ben de tokiden ev aldım borcunuda bitirdim. her 6 ayda bir memur zam oranı kadar zam yapılır taksitlere. tokinin sayfasında da yazıyor. bu yeni kampanya da da aynısının olacağını söyledi toki başkanı.
    Cevapla
  • Abdullah Kuloğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba İsmail! ben 2011'den itibaren toki sosyal konut taksidi ödüyorum aynı sistemle ve benim aylık taksidim şu anda 1150 TL ve benim dairemin kirası 6000 TL . Burdan hesabını yap ya da başka toki taksidi ödeyenleri araştırıp kıyasla.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR