İşte "10 doğru 10 yanlış ile Sosyal Konut Projesi gerçekleri"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, sosyal medya hesabından, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle ilgili “10 doğru 10 yanlış ile Sosyal Konut Projesi gerçekleri” başlığı altında bir paylaşımda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.09.2022 13:26 GÜNCELLEME 22.09.2022 19:29 EKONOMİ
İşte "10 doğru 10 yanlış ile Sosyal Konut Projesi gerçekleri"
İşte "10 doğru 10 yanlış ile Sosyal Konut Projesi gerçekleri"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “İlk Evim İlk İş Yerim” projesiyle ilgili kamuoyunda yanlış olarak ifade edilen ve bilgi kirliliğine yol açan doğru bilinen yanlışları tek tek açıkladı.

Bakanlığın resmî Twitter hesabından yapılan açıklamada Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine dair önemli bilgiler “10 Doğru 10 Yanlış ile Sosyal Konut Projesi Gerçekleri” başlığıyla maddeler halinde paylaşıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“10 DOĞRU 10 YANLIŞ İLE SOSYAL KONUT PROJESİ GERÇEKLERİ”

İlk Evim İlk İş Yerim projesine başvuruda toplanan başvuru ücreti iade edilmeyecek. YANLIŞ

DOĞRUSU: Kurada adı çıkmayan vatandaşlar, kuradan 5 gün sonra Ziraat Bankası şubesine giderek, yatırdıkları başvuru ücretinin iadesini alabilir. 

Arsası olan konuta başvuramaz. YANLIŞ

DOĞRUSU: Bağımsız ve tam hisseli olmadığı sürece başvurulabilir, tarla olması da engel teşkil etmez.

Hem konut hem arsa başvurusu yapabilirim. YANLIŞ

DOĞRUSU: Konut arsası, vatandaşların kendi konutlarını istedikleri gibi yapabilmeleri için planlanmış bir proje olduğundan konuta başvurudan bir farkı olmamaktadır. Bir haneden ya konuta ya da konut arsasına başvuru yapılabilir.

18 yaşını geçmiş iki kardeş başvuramaz. YANLIŞ

DOĞRUSU: İlk Evim İlk İş Yerim projesinde 18-30 yaş arası gençlere yüzde 20 kontenjan tanındı. Gençlerimiz aynı hanede de olsa başvuru yapabilir.

Şehit yakınları-gazilere de hane geliri ve yaş sınır var. YANLIŞ

DOĞRUSU: Şehit yakınları ve gazilerimizde herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

TOKİ evlerinin inşaatı 2 yıldan fazla sürecek. YANLIŞ

DOĞRUSU: Bugüne kadar tam 1 milyon 170 bin konut inşa eden TOKİ tecrübesiyle ilk temel ekim ayında atılacak, 2 yıl içinde anahtar teslimi yapılacak.

Yapılacak artışlarla taksitleri ödemek zorlaşacak. YANLIŞ

DOĞRUSU: TOKİ taksitlerinde memur artış fiyatları tavan fiyattır. Bugüne kadar TOKİ taksitleri memur maaş artışlarını hiçbir zaman geçmedi, aksine memur maaş artışının altında tutuluyor. Bunun örnekleri geçmiş yıllarda mevcut. Son 4 yılda TOKİ taksit artışı, hep memur maaş artışının altında oldu. Ayrıca TOKİ’nin yıllık indirim kampanyaları da vatandaşa ödeme kolaylığı sunuyor.

TOKİ evlerini yabancılar da alabilecek. YANLIŞ

DOĞRUSU: TOKİ projelerine ilk başvuru şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. TC vatandaşı olamayan başvuru yapamaz.

TOKİ konutları yapılmadığı ya da geç yapıldığı için bugüne kadar TOKİ’ye 52 bin dava açıldı. YANLIŞ

DOĞRUSU: Son iki yılda TOKİ’ye sadece bir dava açıldı.

TOKİ’den alınan sosyal konutlar satılabilir. YANLIŞ

DOĞRUSU: TOKİ konutlarında borç bitmeden devir hakkı yok.

KAYNAK : Haber7
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 106 TÜMÜ
  • SEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    Satış yapılan malda artış olmaz bir fiyat belirlersin o fiyat üzerinden taksit olur.işte bu yüzden caiz değil Allah bizi islah eylesin.İnsanlar şu an haram helal demeden herşeye saldırıyor.
    Cevapla
  • Levran 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklisinda Sen anlattigin şekilde satiş yaparmisin, Bugün 3000 tl taksit ödeyecem 10 sene sonra yine 3000 tl taksitle devam yaparmisin. Senin dedigin şekilde olmasi için ödemeler tl degilde ya döviz veya altin ile ödenmeli, Ajsi takdirde bugünpn parasi 3 yil sonra 50 kat deger kaybediyor
    Cevapla
  • Kiracı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece merak ediyorum 6 ayda bir zam yapılacak bu zam sadece aylık ödediğini taksitdemi yüzdelik artıyor yoksa borcun tamamına göremi zam yapılıyor valla inşallah tamamına göre olursa bu borç zor kapanır çünkü taksit 3180 ₺ yüzdelik zam geldiği zaman 4000₺ civarı yapsa yine ödenir ama borcun tamamını göre yapılıyorsa bu iş zor olur ev fiyatı 850,000₺ olsa yıllık taksit 3180₺ ödesen yaklaşık yılda 40000 ₺ civarı ödeme olur ama zam yapılınca yine üstüne 200,000 zam yapar bu baya artar inşallah ödediğimiz taksit miktarına zam geliyordur Tabi nasip olurda çıkarsa
    Cevapla
  • SEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim işte bu yüzden caiz değil Allah bizi islah eylesin.İnsanlar şu an haram helal demeden herşeye saldırıyor.
    Cevapla
  • yazıcı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çalışıp azda ılss birikim yapanlar için ideal bir fırsat birlaç yıl içinde ödenecek miktar Komik rakamlar olacak Kiranın bile altında olacak Her işye olduğuğu gibi sulandırmacılar İş başında olacaklar
    Cevapla
  • Adr 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet zalim çoğunluk.
    Cevapla
  • Meçhul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben engelliyim hiç bir şekilde basvurmadim. Malesef maddi durumum belli engelli aylığı ev almaz ki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR