Zonguldak'ta yağış, balık fiyatlarını yükseltti

Zonguldak'ta olumsuz hava şartları nedeniyle balıkçıların denize açılamaması, tezgah fiyatlarını artırdı.

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2022 21:16 GÜNCELLEME 23.09.2022 21:16 EKONOMİ
Zonguldak'ta yağış, balık fiyatlarını yükseltti
Zonguldak'ta yağış, balık fiyatlarını yükseltti

Yağış sebebiyle büyük balıkçı tekneleriyle sınırlı av yapılması, balık miktarının düşmesine neden oldu.

Tezgahlarda istenen miktarda balık bulunmaması da fiyatları yükseltti.

Yaklaşık 16 yıldır balıkçılık yapan Zeki Beybeyoğlu, yağış etkili olmadan palamut bolluğu yaşandığını belirterek, "Burada 5 tanesini 100 liradan halkımıza verdik. İri palamutları 35 liraya sattık. Son 4-5 gündür hava şartlarının olumsuz gitmesi nedeniyle balığımız zamlandı. Bu, bizden kaynaklanmıyor. Balık az tutulduğu için değerli satılıyor. Pahalı satmaktan biz de memnun değiliz." diye konuştu.

Hafta başında tanesi 20 liradan satılan palamudun fiyatı 40 liraya yükselirken, iri palamut ve mezgit ise 60 liradan satılıyor.

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Zonguldak bu,devlet hizmeti her yönüyle sıfır ama zamlarda hep öncü,Zonguldağın ,artık bir emekli sehri olduğu unutulup hala 60.000 işçinin calıştığı şehir gözüyle bakılıyor. Bilhassa balıkcılık tekelleşmiş ,karışan yok hesap soran yok bir iki insafsızın insafına terk edilmiş. Denizi olmayan şehirlerde balık daha ucuz üstelik buradan gitmesine rağmen.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    4 gun once 5 tanesine 100tl vermistim carsamba gunu sordum tekrardan ayni yere olta palamutu die satiliyor du tanesi 40 TL idi ayni gun baska bir yerden aldim tanesi 25 TL idi
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Fahiş fiyat için bahane çooook. Havalar sıcak, havalar soğuk, yağmur yağdı, don oldu, balık ukraynaya gitti, balık suya daldı, balığı sudan çıkaramadık, mazot zamlandı, di dı da
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazot ișinde yanliş bilmiyorsam eger gemilere piyasa Dan daha ucuza mazot veriliyor du en son uygulama kaldirilmadi ise
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Zonguldakta 25-35 TL olan balık Ankarada 40-75 TL buyrun hesabını siz yapın. Nakliye araçlarının fiyata etkisi %80-105 artık nasıl bir maliyet varsa. Sanırsın kamyonla 50-100 kg balık taşıyorlar
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Her sene bir tezgah yapılıyor bu ülkede devlet bir kere bu işlere el atması lazım sanki balıkları kendileri besliyor adamlar pahalı satmak için ellerinden geleni yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR