Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile Kazakistan arasında uzay alanında yeni işbirliği

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Kazakistan ile uzay alanında önemli anlaşmalara imza attı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 14:29 GÜNCELLEME 29.09.2022 15:30 EKONOMİ
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile Kazakistan arasında uzay alanında yeni işbirliği
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ile Kazakistan arasında uzay alanında yeni işbirliği

TUSAŞ, uydu ve uzay alanında uzun dönemli iş birliği için Kazsat ve Ghalam şirketleri arasında anlaşma imzaladı.

Konuya ilişkin TUSAŞ'tan yapılan açıklamada, “Kazakistan ile uzay alanında güçlü işbirliğinde ilk adım. Uydu ve uzay alanlarında uzun dönemli stratejik iş birliğinin kurulması konusunda Kazsat ve Ghalam şirketleri ile imzaladığımız MoU ülkemize ve milletimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

Ghalam, 2010 yılında Kazakistan ve Fransa arasında imzalanan ortaklık anlaşması çerçevesinde uzay araçlarının montaj, entegrasyon ve testlerinin sürdürülmesi amacıyla kuruldu. Kazak-Fransız ortak girişimi Ghalam'ın hisselerinin yüzde 72,5'u Kazakistan, yüzde 27,5'u ise Fransız tarafında bulunuyor.

Anlaşma imzalandı! Milli İHA TUSAŞ Anka Kazakistan'da üretilecekAnlaşma imzalandı! Milli İHA TUSAŞ Anka Kazakistan'da üretilecek

KazSat ise ülkenin iletişim uydularını geliştiren kamu şirketi. Kurum en son 28 Nisan 2014'te KazSat-3 adlı telekomünikasyon uydusunu fırlattı. Hala aktif olan uydu komşu ülkelerde telekomünikasyon, televizyon yayıncılığı ve yüksek hızlı İnternet erişimi hizmetleri için tasarlandı. KazSat-3 uydusu, ulusal telekomünikasyon ve uydu sistemi oluşturma projesi kapsamında Cumhuriyetçi Uzay İletişim Merkezi (RCSC) ile yapılan sözleşme kapsamında geliştirildi.

Yapılan anlaşmalarla ilgili henüz bir detay paylaşılmadı.

KAYNAK : Haber7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR