Pfizer'dan 116 milyon dolarlık yatırım! Öksürük sesinden Covid-19 tespiti yapılabilecek

Pfizer, öksürük sesinden hastalık tespiti yapabilen uygulamayı geliştiren ResApp Health şirketini 116 milyon dolara satın aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 15:23 GÜNCELLEME 29.09.2022 15:24 EKONOMİ
Pfizer'dan 116 milyon dolarlık yatırım! Öksürük sesinden Covid-19 tespiti yapılabilecek
Pfizer'dan 116 milyon dolarlık yatırım! Öksürük sesinden Covid-19 tespiti yapılabilecek

Avusturalya merkezli dijital sağlık şirketi ResApp, yaklaşık 10 yıldır geliştirdiği akıllı telefon uygulaması ile öksürük sesinden hastalık tespiti yapabilmek yoğun çalışmalar yürütüyordu. Şirketin 2019 yılında yayınlandığı makaleye göre, geliştirilen uygulama öksürük sesinden astım, krup ve bronşioliti yüksek başarı oranı ile tespit edebiliyor.

ResApp'ın bu başarısı Pfizer tarafından uzun bir süredir yakından izleniyordu. Bu kapsamda  65 milyon dolarlık bir teklifle ResApp'ı satın almak isteyen Pfizer, zorlu pazarlığın ardından ResApp'i satın almak için 116 milyon dolara anlaşıldığını duyurdu.

ÖKSÜRÜK SESİNDEN COVID TESPİTİ YAPILABİLECEK

ResApp', uygulamasını pandemi ile birlikte COVID-19 tespitinde de kullanılabilir bir hâle getirmeye çalışıyordu. Bu yılın ilk aylarında bir deneme gerçekleştiren şirket, uygulamanın COVID-19’u yüzde 92 başarı oranı ile tespit edebildiğini ve tarama yapılan tüm kişiler için yanlış pozitif oranının sadece yüzde 20 olduğunu açıkladı.

Bir Pfizer sözcüsü, şimdiye kadar gördükleri verilerden cesaret aldıklarını ve Pazartesi günü tamamlanan 116 milyon dolarlık satın alımın, Pfizer'ın dijital sağlık alanındaki uzmanlığını artırmaya yönelik bir başka adım olduğunu söyledi.

Pfizer, uygulamanın daha da geliştirilerek gerekli izinlerin ardından yakında piyasaya sürüleceğini açıkladı.

KAYNAK : ABC News
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR