Sinop'ta kestane 70 TL

Sinop'un Türkeli ilçesinde vatandaşlar tarafından ormanlık alanlardan toplanan kestaneler tezgahlarda 70 TL'den satılıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2022 21:48 GÜNCELLEME 29.09.2022 21:48 EKONOMİ
Sinop'ta kestane 70 TL
Sinop'ta kestane 70 TL

Türkeli ilçesinde başlayan kestane hasadının ardından sezonun ilk kestanesi tezgahlarda yerini aldı. Kilogramı 70 TL'den satılmaya başlanan kestanede geçen yıla oranla rekoltenin düşük olduğu belirtiliyor.

Türkeli’de soğuk kış akşamlarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kestanenin hasadı başladı. Yamaç ormanlarda hasada başlayan üreticiler, meşakkatli bir çalışmayla ürünlerini tüketiciyle buluşturmak için çaba sarf ediyor.

Her hafta Perşembe günleri kurulan halk pazarında kestane satmaya başlayan esnaf Ünal Çetin, “Bu sezonun ilk kestane hasadını satmaya başladık. Geçen sene kestane sezonu çok güzel geçmişti. Bu sene geçen seneye göre kestane rekoltesinin düştüğünü görüyoruz" dedi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki o kestane havadan tezgaha geliyor emek harcamadan
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimse zorla satmıyor gitsinler ormandan topladınlarr lütfen boş muhabet yapmayın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşma lütfen gidicekler toplayacaklar ozamn
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yazan vatandaş ozamn sende git ormandan topla adam ona nekadar emek veriyor biliyonmu sen cart cart yorum yapıyon
    Cevapla
  • Musti 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş adlı yorumcu, yani beleş vermeliler diyorsun
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    cart diye yorum yapılmıyor merak etme nasıl toplandığını nasıl çıkarıldığını senden iyi biliyoruz. hiç toplamaya gittin mi? ayrıca kestane ağaçları kimin. tüm halkın. adı üstüne ormandan toplanıyor. hem hırsız hem güçlü. devlete vergi mi veriyorlar. sıfır vergi. sıfır maliyet. sadece ormana girip yere düşeni topluyor düşmeyenide sopayla düşürüp topluyor. dikenlerini temizlemek içinde makinalar yapmışlar. burada bilmeden hiç bir şey konuşulmaz. %90 ı kaçak.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ormana gir bedavadan hiç üretim maliyeti olmadan topla ondan sonra fahiş fiyata sat. sanki orman babanın malı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR