Meta işten çıkarmalara başlıyor! Şirket tarihinde ilk kez bütçe kesintisine gidiliyor

Meta CEO'su Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklama şirket tarihinde ilk kez bütçe kesintisine gidileceği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 09:45 GÜNCELLEME 30.09.2022 10:00 EKONOMİ
Meta işten çıkarmalara başlıyor! Şirket tarihinde ilk kez bütçe kesintisine gidiliyor
Meta işten çıkarmalara başlıyor! Şirket tarihinde ilk kez bütçe kesintisine gidiliyor

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, hızlı büyüme çağına son verilmesi çağrısında bulunarak ilk kez çalışan sayısını azaltmak için kapsamlı planların ana hatlarını çizdi.

Zuckerberg personeline bugün yaptığı açıklamada, şirketin 2023'ün sonuna kadar biraz daha küçülerek "Şirketin ilk 18 yılında, her yıl hızlı bir şekilde büyüdük ve yakın zamanda ilk kez gelirimiz düştü” dedi.

2004 yılında Facebook'un kuruluşundan bu yana ilk kez büyük bir bütçe kesintisine gidilmesi kararı alan Zuckerberg, işe alımları donduracağını ve harcamaları kısmak amacıyla bazı ekipleri yeniden yapılandıracağını söyledi. 

META 2023'TE DAHA DA KÜÇÜLECEK

Zuckerberg, "Meta muhtemelen 2023'te bu yıla göre daha küçük olacak" diyerek bütçe kesintilerinin bir süre daha devam edeceğinin sinyallerini de vermiş oldu. 

Zuckerberg ayrıca açıklamasında, “Ekonominin şimdiye kadar net bir şekilde istikrara kavuşacağını ummuştum. Ancak gördüğümüz kadarıyla henüz öyle görünmüyor, bu yüzden biraz ihtiyatlı bir şekilde planlama yapmak istiyoruz" dedi.

ZUCKERBERG'İN AÇIKLAMARININ ARDINDAN META HİSSELERİ DÜŞTÜ

Meta hisseleri çıkan haberler üzerine Çarşamba günkü yüzde 3,7 düşüşlük kapanışa göre bugün daha da düştü. Meta hisseleri bu yıl toplamda yüzde 60'a kadar düşmüş oldu.

Bütçe kesintileri ve işe alımların dondurulması Meta'nın, artan rekabet ortamında reklam gelirinde büyük bir düşüş yaşadığını gösteriyor.

Apple'ın yeni gizlilik kısıtlamaları nedeniyle Meta, reklamlardan elde ettiği gelirde çok büyük kayıplar yaşadı. Ayrıca TikTok, genç kullanıcıları Instagram'dan uzaklaştırıyor. Tüm bu kötü gidişata rağmen Zuckerberg, uzun yıllar para kaybetmeyi göze aldığını söyleyerek sanal gerçeklik evreni metaverse'ye on milyarlarca dolar yatırım yapıyor.

Zuckerberg, Temmuz ayında Meta'nın "personel sayısını artışını istikrarlı bir şekilde azaltacağını" ve "enerjiyi başka alanlara kaydırabilmek için birçok takımın küçüleceği" konusunda çalışanlarını uyarmıştı. Meta'nın 30 Haziran itibariyle 83.500'den fazla çalışanı bulunuyordu. Şirket ikinci çeyrekte ise 5 bin 700 personel alacaktı.

KAYNAK : Blomberg
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR