En fazla altın alımını Merkez Bankası yaptı

Dünya Altın Konseyi, Merkez Bankası'nın, bu yıl en fazla altın alımı gerçekleştiren merkez bankası olduğunu duyurdu. Merkez Banksı, yıl başından bu yana 84 ton altın alımı yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 13:30 GÜNCELLEME 30.09.2022 13:30 EKONOMİ
En fazla altın alımını Merkez Bankası yaptı
En fazla altın alımını Merkez Bankası yaptı

Dünya Altın Konseyi açıklamasına göre, merkez bankalarının net altın alımları ağustos ayında geriledi.

Bankaların altınla alakalı aktivitelerinde azalma görülürken, sadece az sayıda banka aylık olarak altın rezervlerine katkıda bulundu.

Sadece üç merkez bankası altın rezervlerini 1 ton veya 1 tondan fazla artırdı. Buna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu yıl en fazla altın alımı gerçekleştiren merkez bankası oldu.

TCMB ağustos ayında altın rezervlerine 9 ton daha ekledi. Yıl başından bu yana gerçekleştirdiği altın alımları 84 tona yükselen TCMB'nin toplam rezervleri 478 tonla 2020'nin ikinci çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Özbekistan da ağustos ayında rezervlerine 9 ton altın ekledi. Ülkenin yıl başından bu yana gerçekleştirdiği altın alımı ise 19 ton oldu. Özbekistan'ın toplam altın rezervi böylece 381 tona ulaştı.

Katar Merkez Bankası'nın yayınladığı öncü veriler de bankanın ağustos ayında rezervlerini artıracağını ortaya koyuyor. Bankanın altın rezervi, temmuz ayında yıl başına göre yüzde 27 yani 16 ton artarak 72 tona ulaştı.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • Fehmi 1 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankamız ticarette ihtiyacı olduğu kadar dolar rezervi bulundurmalı geri kalan rezervi kesinlikle altın olarak yapmalı abd bu kadar bastığı doları karşılayacak gücü yok abd parçalanırsa elinde dolar kalanın bomba gibi elinde patlar
    Cevapla
  • Yiğido SİVAS 1 yıl önce Şikayet Et
    Berat ALBAYRAK çok akıllı adam yurt dışından altınları getirtti ekonomiye kazandırdı bunu iyi takip eden ABD nin içerdeki HAİNLERİ haber alır almaz aleyhte hükümet 128 milyar doları yedi yuttu diye aylarca haince SALDIRDILAR
    Cevapla
  • Ayân 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis,İleri görüşlü lider. Zaman ve mekanı beklemesini bilip ,kullanan lider.
    Cevapla
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Kağıt üstünde mi yoksa fiziki olarak mı türkiyede? Kağıy üsyünde olanların akıbetini acı tecrübelerle öğrendik çünkü..
    Cevapla
  • koçyiğit 1 yıl önce Şikayet Et
    yurt dışındaki altınlarımızı çoktan türkiyeye geldi reisin başarısı altın geldikten sonra uyandı batılılar ama iş işten geçti:)))
    Cevapla
  • ayho 1 yıl önce Şikayet Et
    çin dahil gelecek hakkında öngörüleri olan ülkeler altın topluyor. türkiyenin gelecek vizyonu ççok başarılı hükümet bu konuda güğzel iş çıkarıyor. doların çökmesi ile dünyaya elinde altını olanlar hükmedecek. dijital para altına endek olacak ve dünyanın bir yerinde küresel akıl tarafından toplanacak. türkiyenin bu oyuna gelmemesi lazım kendi merkez banaksında kendi dijital parası ile kendi altınına ekdes olması lazım . inanıyorum gelecek bizim nesillerimizin olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR