Türkiye'nin dış borcu açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye'nin brüt dış borç stokunun 30 Haziran itibarıyla 444,4 milyar dolar, net dış borç stokunun ise 232,5 milyar dolar olduğunu bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 14:42 GÜNCELLEME 30.09.2022 16:11 EKONOMİ
Türkiye'nin dış borcu açıklandı
Türkiye'nin dış borcu açıklandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 30 Haziran 2022 itibarıyla brüt ve net dış borç stoku, Hazine garantili dış borç stoku ve kamu net borç stoku ile Avrupa Birliği (AB) tanımlı genel yönetim borç stoku verilerini açıkladı.

Buna göre, Türkiye'nin brüt dış borç stoku 444,4 milyar dolar olarak gerçekleşirken stokun milli gelire oranı yüzde 53,7 oldu.

Aynı tarihte net dış borç stoku 232,5 milyar dolar olarak kayıtlara geçti. Stokun milli gelire oranı yüzde 28,1 seviyesinde gerçekleşti.

Hazine garantili dış borç stoku ise 15,8 milyar dolar olarak hesaplandı.

Kamu net borç stoku bu dönemde 1 trilyon 953,9 milyar lira olarak kaydedildi. Stokun milli gelire oranı yüzde 19,2 oldu.

AB tanımlı genel yönetim borç stoku 4 trilyon 8 milyar lira, bu rakamın milli gelire oranı ise yüzde 39,3 olarak kayıtlara geçti.

KAYNAK : AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • muazzez yilmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu konuları ben çok bilmiyorum ama şu CHP nin Türkiye Düşmanı olduğunu çok iyi biliyorum ve ülkemiz için herkesin onların nasıl rezil olduğunu gösterelim oyları düşsün
    Cevapla
  • Nihat özen 1 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıdaki yorumları yapan arkadaşlar çok şakacılar sanırım. Güzel şaka yapmışlar.
    Cevapla
  • Seyfettin Terzi 1 yıl önce Şikayet Et
    Borç yiğidin kamçısıdır lakin fazlası zarar. Gün gelir sırtımızda saklamaya başlarsa Silifke'nin yoğurdu fayda vermez.
    Cevapla
  • Hayati 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerli silahlarimiz yapildi amerikadan almaynadan fransadan almayi biraktimiz icin dolarda CHP liler yuzunden avrupaya satıldığı icin dolar ondan yukseliyor 100 yillik anlasma 2023 te bitiyor her neyse kisaca RTE CALSAYDİ CHP DONEMİNDE OLAN YİLLİK333MİLYAR TL GELİRİ RTE AYLİK444 MİLARA CİKARTMAZDİ İMF GİBİ BİR YER TURKİYEDEN BORC ALİYOR VE AYRİCA BU CARİ DİS BORC HER SENE DUSUYOR ONUDA TAKİP EDİN
    Cevapla
  • Ysfkzlky 1 yıl önce Şikayet Et
    Biri bu arkadaşa o dönemde doların kaç lira ettiğini anlatsın.
    Cevapla
  • FenasiKerim 1 yıl önce Şikayet Et
    1-Dis borcu olmayan ülke varmı 2-Dis borçlar kisa vadelidir Turkiye bakarsaniz her sene RTE zamaninda daha da assagiya indirmistir 3-chp doneminde ulkenin YİLLİK geliri 333 milyar tl iken şuanda ülkenin AYLİK geliri 444milyar TL 4-SUNU UNUTMAYİN HER SENE BU BORCU RTE DUSURMUS İHRACATTA REKOR KİRİYORUZ 5 dolar neden yükseliyor amerikadan silah almayi biraktik yerli milli silah urettimiz icin ve bu zamaninda japonlara da yapildi kör olmayalim libyaya suriyeye girdik ayrica IMF Türkiye den borç alacak kadar alcaldiysa gerisini siz düşünmeyin aklınız yetmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR