İBB'den İstanbulkart kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ekim ayı itibarıyla resmi tatil ve bayramlardaki ücretsiz toplu ulaşım hizmetinden sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart kullanıcılarının faydalanabileceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.09.2022 16:00 GÜNCELLEME 30.09.2022 16:00 EKONOMİ
İBB'den İstanbulkart kararı
İBB'den İstanbulkart kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) resmi tatiller ve bayramlardaki ücretsiz toplu ulaşım hizmetiyle ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada, ekim ayından itibaren resmi tatillerde ve bayramlardaki ücretsiz toplu ulaşım hizmetinden sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin faydalanabileceği bildirildi.

Turistlerin ve göçmenlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz ulaşım hakkı olmayacağının belirtildiği açıklamada, birçok ödeme noktasında banka kartı gibi de kullanılan İstanbulkart’ların anonim (üzerinde isim yazmayan) özelliğinin ortadan kalkmasıyla kartların kişiye özel hâle geldiği vurgulandı.

Kişiselleştirme sisteminin yapılabilmesi için İstanbulkart Mobil uygulamasının veya kartın internet sitesinden kaydolunabildiğinin anımsatıldığı açıklamada, İstanbul’da birçok kampanyadan da sadece kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerinin yararlanabildiğine değinildi. 31 Aralık 2022 tarihinde de anonim tüm İstanbulkart’ların kullanımına son verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren BELBİM AŞ Genel Müdürü Nihat Narin, şunları söyledi:

“İstanbulkart, artık bir kredi kartı gibi marketlerde alışveriş yapılabilen bir yaşam kartı oldu. Bu durum, İstanbulkart’a yüklenen bakiye miktarını artırdı. Bizim, artık İstanbulkart’a yüklenen bu yüksek bakiyeleri koruma altına almamız gerekiyor. Kredi kartınızı kaybettiğinizde bizler ne yaparız? Hemen bankayı arar ve kartı kullanıma kapatırız. İstanbulkart’ı kişiselleştirdiğimizde de içindeki bakiyeyi aynı şekilde koruma altına alabileceğiz, ama kartınız anonim bir kartsa bunu yapmak mümkün değil. Bu nedenle kişiselleşmemiş İstanbulkartlar 31 Aralık’tan sonra kullanıma kapatılacak.” 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Chp yargılan sın
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok da ting istanbul düşünsün bunu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatana millete tek hayırlı işleri yok. Anca Bizans hipodromu açın Bizans çocukları. 2024'e az kaldı.
    Cevapla
  • Vtndş Nurullah 1 yıl önce Şikayet Et
    KVKK lütfen Eko bey verilerimiz paylaşılsın o zaman sen anlarsın neler olur
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    ukome bu saçmalığı durdurmalı.Amaç belli kisisel verileri kullanıp bunlar üzerinden siyaset yapmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR