Karadeniz'de palamut bolluğu: Kilo fiyatı düştü

Karadeniz'de palamut bolluğu tezgahlara yansıdı. Rize'de balık tezgahları palamut ile doldu. Tanesi 50 ile 70 TL arasında değişen palamudun fiyatı, 25 ile 40 TL'ye kadar indi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2022 11:13 GÜNCELLEME 02.10.2022 17:14 EKONOMİ
Karadeniz'de palamut bolluğu: Kilo fiyatı düştü
Karadeniz'de palamut bolluğu: Kilo fiyatı düştü

Hava şartları nedeniyle sık sık Karadeniz'e açılan balıkçılar, kasa kasa palamutla döndü. Tanesi geçen hafta 50 ile 70 TL arasında değişen palamudun fiyatı, 25 ile 40 TL'ye kadar düştü. 800 gram palamut 25 TL'den, 1 kilo 300 gram palamut ise 40 TL'den satışa sunuldu.

Havaların bu hafta çok güzel geçtiğini belirten balıkçı Ali Sarı, 1 kilo 300 gram palamudun fiyatının 40 TL olduğunu söyledi. Sarı, "Vatandaşın da bu fiyata dolabını doldurmasını bekliyoruz. Önümüzdeki haftalarda hava yağışlı olacağı için durumun ne olacağını biz de kestiremiyoruz. İnşallah bu fiyatlarda sezona devam edeceğiz ancak deniz sürprizlerle dolu" dedi.

''TEZGAHLARDA PALAMUT BOLLUĞU VAR''

Mangal keyfi için balık alacağını söyleyen Tahsin Çakır "Yakıttan dolayı balıkçılar, balıklarını biraz pahalı satmak zorunda. Ama yine de mevsiminde yenilecek balıklar, bunlar. Tezgahlarda palamut bolluğu var. Neredeyse bir tanesi, 1 kilograma yakın. 4 tanesi 4 kilo. Fiyatı 100 TL, gayet iyi. Vatandaşın şu an palamut yemesi lazım" diye konuştu.

Bayram Bulut ise "Bu akşam menüde palamut var; fiyatları da fena değil. 25 ile 40 TL'ye var. Geçen hafta fiyatları 70 TL'ye kadar çıkmıştı. Tezgahlarda bollanınca fiyatları da düştü'' ifadelerini kullandı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    cok olur fiat inmez cok zaman az olur ayni hava sert olur yine ayni hic olmaz ise zor gunler cok olan seyi uygun satin halk daha fazla alsin az kar olsun
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    tane yerine kilo dersin herkes anlar ucuz buldun mu al dolaba koy belli zaman yersin avrupa bile don balik aliriz cok zaman ustelik balik ulkesi iken burda cok pahali bazen
    Cevapla
  • bir bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    bu mazot fiyatı herşeyin maliyetini ikiye katlıyor,mazot 10 tl olsa palamutun tanesi 7-8 tl olur,buna ivedi çözüm şart.
    Cevapla
  • selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    savaşın iyi tarafı yok. ama ukrayna rusya savaşı faydası palamut bolluğuna yol açtı. savaş olmasa bunların kılçıklarını bile göremezdik.
    Cevapla
  • sivaslı cengo 1 yıl önce Şikayet Et
    ne alaka balıklar savaştanmı kaçıyor
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR