36 yıldır sokaklarda kestane satarak geçimini sağlıyor

Sonbahar ve kış aylarının gelmesiyle birlikte kestaneler tezgahlardaki yerini aldı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.10.2022 22:20 GÜNCELLEME 08.10.2022 22:20 EKONOMİ
36 yıldır sokaklarda kestane satarak geçimini sağlıyor
36 yıldır sokaklarda kestane satarak geçimini sağlıyor

Sakarya’da da sezonunun başlaması ile birlikte semt pazarları ve marketlerde kestane satılmaya başlandı. Vatandaşlar tarafından ormanlık alanlardan toplanan kestaneler, tezgahlarda yerini almaya başlandı.

36 yıldır Akyazı ilçe sokaklarında kestane satarak geçimini sağlayan Tevrat Keskin, “1982 yılında başladım ve o zamandan beri Eylül sonu açıyorum tezgahımı. Sonbaharda yaklaşık 2 ay boyunca bu işi yapıyorum. Bölgemizdeki köylü vatandaşlarımızın topladığı kestaneleri gidip alıyoruz. Evde hanım kesiyor, ben pişirip satıyorum. Emekliyim ama tezgahımız varken ve ayaklarımız yürürken biraz daha çalışmaya uğraşıyoruz. İşimizden memnunuz, ekmeğimizi çıkartıyor. Soğuk günlerde böyle açık meydanlarda kaldığınız zaman tabii ki zorluğu var. Ama işte idare ediyoruz, çok soğuk olduğu zamanlarda da tezgahı açmıyoruz zaten. Bu zamana kadar geçimimizi bununla sağladık, yevmiyemizi çıkartıyor Allah’a şükür” dedi.

Tezgahtan kestane satın alan müşteri Hasan Yiğit ise “Her sene bu zamanlarda tezgahını açıyor. Ve bu tezgahta pişen kestaneyi yemek bizim hoşumuza gidiyor. Kendisine hayırlı işler diliyoruz” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kilosu 20-30 TL'ye nerede kestane kaldı, en kötüsü 50 den başlıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kestane kebap yemesi sevap bir de ucuz olsa
    Cevapla
  • Emre34 1 yıl önce Şikayet Et
    Bol kazançlarınız olsun inşallah
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    karlı iş,kilosunu 20-30 a aldıkları şeyin 100 gr mını 20 tl ye satıyorlar.canın istiyorsa al kiloyla,bide saç al,koy aygazın üstüne kendin yap,100 gr lık şeyi 20 tl ye alacağına.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR