ABD ve Türkiye görüşmelere başladı: İki ülkeye doğal gaz verebiliriz

Türkiye'nin Kuzey Makedonya ve Bulgaristan'a ABD LNG'si sağlamak için görüşmeler yaptığı belirtildi. ABD’li bir yetkili son günlerdeki enerji işbirliği konusunda “olumlu” görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2022 17:34 GÜNCELLEME 11.10.2022 17:39 EKONOMİ
ABD ve Türkiye görüşmelere başladı: İki ülkeye doğal gaz verebiliriz
ABD ve Türkiye görüşmelere başladı: İki ülkeye doğal gaz verebiliriz

Kıdemli bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, ABD, Türkiye’den Kuzey Makedonya ve Bulgaristan’a sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) gönderilmesi konusunda Türk yetkililerle görüşmeler yürütüyor.

GÖRÜŞMELER OLUMLU

Görüşmelerin kamuoyuna açık olmaması nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen yetkili, Türk ve ABD’li yetkililerin son günlerde enerji işbirliği konusunda “olumlu” görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

ENERJİ ÇEŞİTLİLİĞİNE DESTEK

Yetkili, Katar’ın Türkiye’ye LNG gönderme ihtimaline ilişkin olarak, ABD’nin Türkiye’nin enerjide çeşitlilik girişimlerini desteklediğini belirtti.

Yetkili, iki ülke arasında enerji işbirliğine ilişkin görüşmelere yenilenebilir enerji, güney gaz koridorunu genişletmek ve kritik minerallerin de dahil olduğunu ifade etti.

Türk bayrağına sahip ilk yüzer depolama ve gazlaştırma ünitesi (FSRU) olma özelliği taşıyan Ertuğrul Gazi gemisi,

LNG NEDİR?

Sıvılaştırılmış doğalgaz veya LNG İşlenmiş doğal gazı içerisindeki kirliliği arındırarak atmosferik basınçta yaklaşık olarak -163 derecede yoğunlaştırılmış bir doğal gaz türüdür. Bir birim/hacim LNG buharlaştırıldığında 600 birim/hacim doğal gaz elde edilir.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 75 TÜMÜ
  • İklimdeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd bizim tarafı tutarsa kazançlı taraf olur hakkımız olan Adaları bize versin biz orayı askeri unsurlarla degil gaz depolama alanlarına çevirir Abd ile lng üretip Ab ülkelerine ihraç edip kazanç sağlayabiliriz
    Cevapla
  • Hsyn 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki f 16 satış engeli bunun için kalktı.
    Cevapla
  • canacan 1 yıl önce Şikayet Et
    ne bulgarı ne avrupası onların bir eli yağda bir eli balda ellemeyin bize muhtaç olsunlar anlasınlar bizsiz hiç olduklarını bize yardım eden varmı hep köstek.boşverin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bütün benzemezleri bir araya getiren bu Türkiye artık alıcı arayan değil aranan olmuş
    Cevapla
  • 4. Abdulhamid 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye Katar değil de Usa. Düşmanı daha mi zengin edeceğiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR