Ovacık'a 4 milyon liralık yatırımla dağ kızağı pisti kuruluyor

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde yaklaşık 4 milyon liralık yatırımla yaptırılan dağ kızağı istasyonunun turizme canlılık katması hedefleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2022 21:55 GÜNCELLEME 06.11.2022 12:09 EKONOMİ
Ovacık'a 4 milyon liralık yatırımla dağ kızağı pisti kuruluyor
Ovacık'a 4 milyon liralık yatırımla dağ kızağı pisti kuruluyor

Doğal güzellikleriyle dikkati çeken 1500 rakımlı ilçe, son yıllarda sportif faaliyetlerde gelişim gösteriyor. Her yıl binlerce turisti ağırlayan ilçede, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçen yıl "Ovacık 4 Mevsim Kayak Keyfi Yaşatıyor" projesi hayata geçirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığınca desteklenen projeyle ilçedeki Ovacık Kayak Merkezi'ne 1800 metre uzunluğunda dağ kızağı istasyonunun yapımına başlandı.

Yaklaşık 4 milyon lira bütçeyle tamamlanacak olan kızak istasyonunun büyük ölçüde montaj işlemleri de tamamlandı. Kızak istasyonu gelecek ay hizmete açılacak.

Tesis alanında inceleme yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, AA muhabirine, Tunceli'nin doğal güzellikleriyle ilgi çeken bir yer olduğunu söyledi.

"1800 metre uzunlukta olacak"

Gençlik ve Spor Bakanlığınca ilçeye çeşitli yatırımlar yapıldığını belirten Ekinci, "Şu an dağ kızağı konusunda çalışma yürütüyoruz. Buraya yapılan dağ kızağı istasyonu, ülkemizin en uzun, Avrupa'nın ise ikinci uzun pisti olacak. Pist uzunluğumuz 1800 metredir ve proje tamamlandıktan sonra ilimize güzel bir tesis kazandırmış olacağız." dedi.

Ekinci, dağ kızağı pistini Ovacık Kayak Merkezi'nin yakınına yaptırdıklarını ve turizmi canlandırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Bölgeye gelen turistlerin dağ kızağına binerek eğlenceli anlar yaşayacağına işaret eden Ekinci, "Tesis sayısı artınca insanların burada kalma süreleri uzar. Çevre illerden buraya geliş gidişler olduğu zaman insanlar arasında kültür kaynaşması olur. Anadolu'nun ve dünyanın dört bir yanından herkesi buraya bekliyoruz. İnsanlarımız gelip ilimizin doğasını ve son yıllarda devletimizin yaptığı yatırımları görsünler. Çünkü Tunceli saklı bir cennettir." diye konuştu.

 

KAYNAK : AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Cerrah 1 yıl önce Şikayet Et
    neden hiç tunceli ye yolumuz düşmedi acaba?
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Oy at ak partiye yapsın söyle etrafında kim varsa bugüne ak parti neyi söyledide yapmadı.Kazanmadığı yerlere bile hizmet yapıyor banane bile demiyor.Doğu ak partiyle hizmet gördü 79 senedir yapılmayan 21 senede yapıldı görmüyonuz mu? Muhaliflere atarsan onuda yıkar 3, 5 kilo et alacam diye olandan olursun avucunda birşey kalmaz 35 senedir izmirde oturuyom benden öncekilerde tek çivi çakılmadı diyor işte canlı örnek.
    Cevapla
  • Umutkngl 1 yıl önce Şikayet Et
    Buraya hiçbir Türk devleti yatırım yapmadi tarih boyunca .. yatırım yapılır mı? Parayı harcayacaksiniz belli.. bari Malatya'ya Elazığa harcayın
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 yıl önce Şikayet Et
    devletinize olan borcunuzu sandıkta gösterin!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tunceliye yatırım yapılır mı
    Cevapla
  • Orhan kaya 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden yapilmasin sen suriyelimisin tunceli Türkiye devletine bağlı aynı bayrak altında bir il degilmi bu vatana savaş açıldığında tunceli ben savasmammi diyecek bu bölücülüğü ve ayrımcılığı bırakın artık hepimiz aynı gemideyiz gemi batarsa emin ol suruyeli Afgan hepsi kaçar ve biz bize kalırız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR