e-Devlet'te büyük kolaylık! 2 günlük işler 1 dakika sürecek

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemleri 1 Ekim’den itibaren e-Devlet üzerinden yapılmaya başlandı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, "Üreticilerimiz e-Devlet üzerinden girmek suretiyle oturduğu yerden 1 dakika gibi çok kısa bir zaman içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.11.2022 17:24 GÜNCELLEME 07.11.2022 17:25 EKONOMİ
e-Devlet'te büyük kolaylık! 2 günlük işler 1 dakika sürecek
e-Devlet'te büyük kolaylık! 2 günlük işler 1 dakika sürecek

E-Devlet üzerinden çiftçilere yeni hizmet 1 Ekim'den itibaren başladı. Tarım ve Orman Bakanlığının düzenlemesiyle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtların e-Devlet üzerinden yapılabilir hale gelmesi Ordu'daki fındık üreticilerine büyük kolaylık sağlıyor.

Çiftçiler, yaklaşık iki günde yaptırmaya çalıştıkları ÇKS kayıtlarını fındık bahçelerinden ayrılmadan kısa süre içinde gerçekleştiriyor.

'ŞİMDİ DAHA VERİMLİ BİR HİZMET SAĞLANIYOR'

Bazı üreticiler bahçelerinde çalışırken cep telefonlarını kullanarak e-Devlet üzerinden kayıtlarını yenilerken, bazıları ise evlerinden ayrılmadan teknolojinin sunduğu imkandan yararlanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ordu Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, uygulamadan duyulan memnuniyetini yerinde görmek için Altınordu ilçesindeki bazı mahallelerde üreticilerle bir araya geldi.

Yılmaz, Ordu'nun 128 bin ile Türkiye'de en çok kayıtlı çiftçisi olan iller arasında olduğunu söyledi.

ÇKS işlemlerinin dijital ortamda yapılmasının hem üreticilerin hem de bakanlık personellerinin işlerinin büyük oranda kolaylaştırdığını ifade eden Yılmaz, "Daha önceki süreçte Çiftçi Kayıt Sistemi'ni yapmak isteyen üreticilerimizi il ve ilçe müdürlüklerimize davet ediyorduk. Bu üreticilerle ilgilenmek içinde çok sayıda personelimizi kurumda bekletmek zorunda kalıyorduk. Şimdi bu teknik personelleri sahada çalışmalarını sağlayarak, üreticilere eğitim vererek daha faydalı olmalarını sağlıyoruz" dedi.

1 DAKİKADA ÇKS YENİLEMESİ YAPILABİLİYOR

Şu anki uygulama ile artık ÇKS güncellemesi çok daha kolay şekilde yapılabildiğini aktaran Yılmaz, "Üreticilerimiz e-Devlet üzerinden girmek suretiyle oturduğu yerden 1 dakika gibi çok kısa bir zaman içerisinde başvuru işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar" diye konuştu.

Yılmaz, daha önceki süreçte üreticinin evrak temin etmesi ve bu evrakları ilgili yerlere giderek onaylatma süresinin en az iki günü bulabildiğini ifade etti.

Üreticilerin işlemlerini teknolojiyi kullanarak yapabilmesinin avantajlarını yaşamaya başladığının altını çizen Yılmaz, "Şimdi üreticilerimiz evrak peşinde harcadığı bu zamanını, bahçesinde çalışarak geçiriyor. Böylece fındık üreticisi bahçesinin bakımına daha fazla zaman ayırmış oluyor" açıklamasında bulundu.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Hasan bozgeyik 1 yıl önce Şikayet Et
    Ziraat Bankası e-devlet den aldığımız çks yi kabul etmiyor:)
    Cevapla
  • terimq 1 yıl önce Şikayet Et
    Ziraat odasına para yatırma işinide Telfndan yaptırsnlar ödemeleri.
    Cevapla
  • Mardinli 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhtarlıklar köylerde hariç kaldırılmalı devlete külfetten başka bir şey değil
    Cevapla
  • Mehmet s 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada en önemli yanlış Çks ye her sene tekrar tekrar müracat etmek . Milyonlarca çiftçi her sene aynı ürünü hasat ediyor. Eğer çifçi bahçesini satmışsa 6 ay içinde beni çks den çıkarın diye müracat etmesi lazım. Çıkarın demedi ve devletin verdiği destekleme parasını aldıysa o paranın on katı ceza verin. 2 milyon çifçi heryıl müracat edeceğine on bin bahçesini satan kişi müracat etsin.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ziraat odasına para yaptırdıktan sonra e-devlet hiçbir halta yaramaz.Çiftcileri ziraat odalarından kurtarın yapacağınız iyilik bu olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR