Türkiye'nin ilk doğal gaz müşterisi belli oldu
Sırbistan Gaz Birliği Başkanı Vojislav Vuletic, ülkesindeki yeni termik santraller için ek doğal gazı Türkiye'de oluşturulacak doğal gaz dağıtım merkezinden karşılayacaklarını söyledi.
Sırbistan Gaz Birliği Başkanı Vojislav Vuletic, Rus basınına Türkiye'de kurulacak doğal gaz dağıtım merkezinin ülkesine yönelik faydalarına değindi. Vuletic, projenin başarılı olması durumunda Sırbistan'daki yeni termik santrallere ek doğal gaz hacimlerinin sağlanacağını ve tüketimin yılda 4 milyar metreküpe çıkarılmasına yardımcı olacağını belirtti. Türk Akım ve Balkan Akımı'nı, Sırbistan topraklarından geçerek Orta ve Güney Avrupa'ya yılda 64 milyar metreküp gibi büyük miktarda gaz sağlaması gereken Güney Akım Projesi'nin ilk aşaması olarak gördüğünü söyleyen Vuletic, "Türkiye'de bir gaz dağıtım merkezi kurulursa bu yeni teslimatlar ve muhtemelen Sırbistan üzerinden geçecek boru hatları anlamına gelir ki bu da oldukça yararlı olur" şeklinde konuştu.
Vuletic, daha önce kömürle elektrik ürettiklerini, ancak eskiyen bazı güç ünitelerinin kapatılacağını, bu nedenle Subotica, Novi Sad, Sremska Mitrovica, Belgrad, Kragujevac ve Nis'te doğal gazla çalışan termik santrallerin kurulmasının planlandığını aktardı. Söz konusu termik santrallerin yılda yaklaşık 1,7 milyar metreküp gaz gerektireceğinin altını çizen Vuletic, "Bugünkü tüketim hacmi ile yılda yaklaşık 4 milyar metreküp gaza ihtiyacımız olacak" dedi.
SIRBİSTAN'IN TEK TEDARİKÇİSİ RUSYA
Rusya, enerji krizine karşı farklı önlemler alan Sırbistan'ın halihazırda tek doğal gaz tedarikçisi konumunda. Rus enerji şirketi Gazprom ile imzalanan 2 yıllık anlaşmaya göre, yıllık gaz ihtiyacının yüzde 62'sini (2,2 milyar metreküp) karşılayan Sırbistan, kış mevsiminde yaşanabilecek sorunları önlemek amacıyla kendi topraklarının yanı sıra Macaristan'da da yaklaşık 700 milyon metreküp doğal gaz rezerve etmeyi planlıyor.
-
abuzittin karadağ 3 yıl önce Şikayet Etpotin müslümansa stalin de müslümandır...Beğen
-
Mkurt 3 yıl önce Şikayet EtBu putin de bi müslüman sıfatı var ya hadi bakalımBeğen Toplam 2 beğeni
-
Süleyman 3 yıl önce Şikayet EtMüslüman çocuk kadın öldürmez putin de Müslüman suratı var mıBeğen Toplam 1 beğeni
-
Kemal 3 yıl önce Şikayet EtMuslumana eziyet eden,musluman sıfatı Kafandaki musluman tanimina dön bir bak istersenBeğen Toplam 1 beğeni
-
Ozca n 3 yıl önce Şikayet EtBizi 50 sene kapida beklettiler bunun acisini cikarmaliyiz rusya ile iliskileri bozmadan devam edilmelidir bize bu yolda yurumeye mecbur ettiler iyide ettiler bir cok konuda dopink etkisi oldu iyi yoldayiz devamBeğen Toplam 64 beğeni
-
Tokâdi 3 yıl önce Şikayet EtRAB'bimiz Teâlâ her şeye kaadirdirBeğen Toplam 25 beğeni
-
Misafir 3 yıl önce Şikayet Etchp gelemez kardesim bos isler bosBeğen Toplam 33 beğeni
-
Sait 3 yıl önce Şikayet EtSiyasi söylemlerden nefret ediyorum. Ülke çıkarı ne ise orada yer almalıyız.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Kamal 3 yıl önce Şikayet EtSeçimi bekleseydiniz. CHP gelirse ülkeyi İngiliz tefecilere peşkeş cekecekler. Bunlar sonuçta kendi sozleriydi.Beğen Toplam 66 beğeni