Çin devinden Türkiye hamlesi: Vivo fabrikayı büyütüyor

Dünyanın 5. büyük akıllı telefon üreticisi konumundaki Vivo, Türkiye'de kurduğu üretim fabrikasını büyütüyor. Yeni adımla beraber hem üretim adeti artacak hem de istihdam sayısı...

ABONE OL
GİRİŞ 15.11.2022 13:17 GÜNCELLEME 15.11.2022 13:46 EKONOMİ
Çin devinden Türkiye hamlesi: Vivo fabrikayı büyütüyor
Çin devinden Türkiye hamlesi: Vivo fabrikayı büyütüyor

Haber7/ Fuat Öner

Türkiye'de kurduğu fabrikayla Gebze'de üretime başlayan Çin'li teknoloji devi Vivo, Türkiye'ye yatırıma devam ediyor.

5 MİLYON TELEFON ÜRETİM KAPASİTESİ

İlk etapta toplam 20 milyon dolarlık yatırımla açılan ve 5 milyon adet üretim kapasitesine sahip olan fabrikada markanın 'Y serisi' akıllı telefonları üretiliyor hem yurtiçi pazara sunuluyor hem de ihraç ediliyor.

Vivo Türkiye Yatırımcısı Li Jianhua

YENİ ÜRETİM BANDI DEVREYE GİRİYOR

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrika 12 bin metre kare büyüklüğünde olan fabrikada üretimi artırmak isteyen Vivo, harekete geçti.

Yeni akıllı telefon modeli Vivo V25 5G Türkiye tanıtımında açıklamalarda bulunan vivo Türkiye yatırımcısı Li Jianhua, küreselde yaşanan sorunları bir kriz değil fırsat olarak değerlendirdiklerinin altını çizerek 'Türkiye yatırımlarımız uzun vadeli, Türkiye'nin potansiyeli çok yüksek, 4.çeyrete yeni üretim bandımızı devreye sokacağız. Artık daha fazla cihaz üretmenin yanından istihdama da ek katkı sağlayacağız. Aynı zamanda tedarik zincirine de yatırım yapmaya devam edeceğiz' dedi.

Türkiye pazarına sunulan yeni Vivo V25 5G'nin tasarım ve teknik özelliklerini ise Pazarlama Müdürü Selin Dayıoğlu Kıran aktardı.

MediaTek Dimensity 900 yongası yer alan telefonda 128/256 GB depolama alanı yer alıyor. 8 ve 12 GB ram seçenekleri ile gelen Vivo V25 5G'nin kamera özellikleri ön planda tutulmuş durumda. OİS destekli 64 MP'lik ana kameraya ek olarak 8 MP'lik ultra geniş açı ve 2 MP'lik macro kamerasına ek 50 MP'lik göz odaklamalı selfie kamerası yer alıyor.

Android 12 tabanlı Funtouch 12 işletim sisteminin çalıştığı cihazda Blueatoot 5.2, Wi-Fi 802.11ac ve ekran altı parmak izi okuyucu yer alıyor. Telefon için gerekli olan enerji ise 4500mAh boyutundaki 44W hızlı şarj destekli pil ile sağlanıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Kaçırmak , yaslarına bürünmek , hezimet size yüklenen laiklerin eğitimi iyi kodlamışlar sizi ipi geçirip at koşturuyorlar şuan aselsan şuan dünyada ilk 100 ' e giriyor bu arada ayrıca sorgulama , araştırma yeteneklerinizede köreltmişler.
    Cevapla
  • Kartal gözü . 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve çin toryum santrali kuralım .
    Cevapla
  • M.Raşit Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Metehan'la Zülkarneyn A.S. aynı kişi olabilir.Metehan'ın tartışmalı peygamber olma ihtimali var ama Zülkarneyn'in de peygamberliği tartışmalı. Zülkarneyn A.S. mın fetihleri Mete hariç hiç kimseye benzemiyor ve Çin seddinin geçmişte binlerce parça duvarın birleşmesinden oluştuğu düşünülürse,Zülkarneyn'in iki dağ arasını birleştirdiği kısım bu olabilir.Yani "yecüc"Türkler olabilir.Ayette söylendiği gibi "O seddin hükmü bitince yine birbirlerine girerler"manası bizi akıllı davranmaya mecbur bırakır.Yani Çinli firmalara dikkar etmek lazım.Çin seddinin parçalarının birleştirilme dönemi de zaten Mete dönemine denk gelir.
    Cevapla
  • Selchuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Dostum hiç uğraşma ekonomide buna yapmassan yaparlar diyorlar. 85 milyonluk bir ülke telefon operatörlerinde 120 milyon hat kayıtlı (şitketler, çift hat taşıyanlar vs) ama yerli telefon üreticisi yok. Sakın ha Vestel Venüs falan deme...
    Cevapla
  • M.Raşit Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkler demekteki kastım,Yafes torunları anlamında.Mete Yafes'in torunlarını bir arada topladı ve isimleri ortak Türk oldu.Mesela Tatar,Moğol...Bunlar da Yafes'in torunu.Çünkü tufandan sonra kardeşlerinin dilini anlayamayan Yafes o yöne yürüdü.Abisi de aşağı yöne gidip İsrailllerin ve Arabların dedesi oldu.
    Cevapla
  • Sakarya-Fırat..... 1 yıl önce Şikayet Et
    Destuuuuur....!!!!
    Cevapla
  • M.Raşit Arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zülkarneyn'in denize kadar fethedip ,güneşin deniz üzerindeki batışını seyrettiği ve sonra eski yerine dönmesi de sanki Hazar Deniz'i gibi.Çünkü Metehan da Hazar Denizi'ne kadar fethetti.Orada hayvan derisini kıyafet dikenlerle karşılaşmış.Mete'nin Hazar Deniz'inde güneşi izlediği bölümde tam kuzey,yani soğuk bölge.Şimdi dahi kürk giyiliyordur.
    Cevapla
  • Duyarlı müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Çin in amacı farklı ülkede yatırım istihdam yapiyor ancak yarın Uygur konusunda Türkiye nin elini kolunu baglayacak Uygur konusunda konusmayin destek olmayın diyecek bize eğer destek olursan yatırımları çekerim kozunu masaya sürecek. Müslüman uyanık ol bu kafirler in aklından bin oyun geçer
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    5inci büyük aselsan olabilirdi o firsati da kacirdik
    Cevapla
  • Delibekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Çukurova Gurubu 90 larda Aselsan Telefonlarını dağıtımını engelliyerek yaptı.Zamanın en iyi telefonlarıydı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR