Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? TİSK'ten asgari ücret açıklaması

Asgari ücretin ne kadar olacağı merak edilirken TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol, "Elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. İşçilerimizin memnun olmadığı bir durumu arzu etmiyoruz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.11.2022 22:40 GÜNCELLEME 17.11.2022 23:08 EKONOMİ
Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? TİSK'ten asgari ücret açıklaması
Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? TİSK'ten asgari ücret açıklaması

Aralık ayı yaklaşırken milyonlarca çalışan asgari ücrete 2023'te ne kadar zam geleceğini merak ediyor. Yükselen enflasyona karşı çalışanların alım gücünün iyileştirilmesi beklenirken işçi sendikalarından da birtakım açıklamalar geliyor.

TİSK'TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, MESS tarafından yedincisi bu yıl Divan Kuruçeşme'de düzenlenen "İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreni"nde, rapor yerine icraat odaklı çalışmalar yürüttüklerini belirterek, yeni nesil sendikacılık anlayışıyla çalışma hayatına değer katmaya devam ettiklerini söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliğinin (İSG) odaklandıkları konuların başında geldiğini dile getiren Akkol, çalışanları daha fazla korumak ve işletmeleri daha güvenli hale getirmek için İSG de dijital dönüşümün önemine değindi.

Bu konuda yapay zeka uygulamalarını da kullanarak işletmelere yönelik projeler yürüttüklerini bildiren Akkol, şöyle konuştu:

"Uygulamalarımıza örnek vermek gerekirse mesela bir çalışan baret takılması gereken yere baretsiz girmek istediğinde yapay zeka bunu tespit ediyor ve gerekli uyarıları yapıyor. Maske takılması gereken bir yer var ama çalışan maske takmamış ya da İSG kıyafeti giyilmesi gereken yerde bu kıyafet giyilmemiş, teknoloji yardımıyla bunların önüne geçiliyor ve olası kazaların önüne geçiliyor. Bir işletmenin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki risklerini en iyi orada çalışanlar bilir. Buradan hareketle bir cep telefonu uygulaması ile çalışan kendi çalışma alanındaki riskleri fotoğraf veya video ile yöneticilerine raporlayabiliyor."

Akkol, İSG konusunda farkındalığı artırmak için düzenledikleri ödül programı sayesinde bugüne kadar 1200'ün üzerinde proje ve 160 bin çalışana ulaşıldığını bildirdi.

"DENGELİ BİR ASGARİ ÜCRET KONUSUNDA ÜCRET KONUSUNDA GAYRET GÖSTERECEĞİZ"

Aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmelerine de değinen Akkol, şunları söyledi:

"Son üç asgari ücret artışında işçi, işveren ve hükümet olarak kararın altına üçlü imza attık. Bu hem işveren hem işçi hem de hükümet tarafı razı demek. Biz yine elimizi taşın altına koyacağız. Yine üçlü imza ile bu süreci sonuçlandırmak istiyoruz. İşçilerimizin, işçi sendikalarımızın, işçi konfederasyonlarının memnun olmadığı, işletmelerimizde huzursuzluğun olduğu bir durumu arzu etmiyoruz. Bununla birlikte işverenlerin ağır maliyetler altında ezildiği bir durumu da istemiyoruz. Dengeli bir asgari ücret konusunda yine hem işçi konfederasyonlarımızla hem devletimizle çalışmaya gayret göstereceğiz."

Asgari Ücret Tespit Komisyonu için tarih belli olduAsgari Ücret Tespit Komisyonu için tarih belli oldu

BES’te asgari ücret farkına dikkatBES’te asgari ücret farkına dikkat

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaşlara ne kadar zam yapılıyorsa karşılığında herşey ede zam geliyor. Bunun dengelenmesi lazım. Keşke hiçbir zam olmasa!!!
    Cevapla
  • aklın yolu 1 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücret deyip duruyorsunuz. asgari ücret neredeyse memur maaşına gelecek. en önemli konu ocak ayında memurlar ne alacak. çünkü o asgari ücretlilerin çalıştığı sektörlerdeki ürünleri tüketen alan ekonomiye asıl can veren ortadirek denilen yani memur kesiminin maaşları ikiye katlanmazsa yüzde yüz zam yapılmazsa büyük bir domino etkisi gerçekleşecek. kimsenin bunu düşündüğü var mı acaba?! kiralar almış başını. memurların maaşları en az yoksulluk sınırında yani 27 bin tl seviyelerinde olması gerekiyorki resesyondan kaçabilelim.
    Cevapla
  • yandımali 1 yıl önce Şikayet Et
    geçen ay 150 saatin üzeri fazla mesaim var asgari ücret düzeyini yatırmış gerisi hakkında tık yok patronlar adil paylaşımdan yana değil neredeyse tamamı aç gözlü işçi milyonlar kazandırsın onlar kuruşla maaş versin istedikleri bu kimisi sigortayı yarım yatırır Allahtan internet çağındayızda anlık takip edebiliyoruz gidin kendi işinizi kurun 10 koyun güdün ama kendinizin olsun...
    Cevapla
  • emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Sendikaların tamamı işverenlerin kontrolüne geçmiş.. Ne sendikası.. En son bu ülkede herşey inceldiği yerden kopacak..Böyle bir Dünya düzenimi olur? Arkadaş bu nasıl bir sistem işçinin hakkı her yerde yok ediliyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR