Çin'den gelen ölüm haberi piyasaları karıştırdı

Çin’de 6 ay sonra ilk Kovid-19 kaynaklı ölüm gerçekleşirken tedbirlerin sıkılaştırılmasından korkuluyor. Hisse senetleri ve petrol Çin endişesiyle düşerken dolar haftaya güçlü başlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2022 08:59 GÜNCELLEME 21.11.2022 09:00 EKONOMİ
Çin'den gelen ölüm haberi piyasaları karıştırdı
Çin'den gelen ölüm haberi piyasaları karıştırdı

Asya Pasifik hisseleri Çin’de olumsuz Kovid-19 haber akışıyla haftaya ekside başlıyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bir haftanın en düşüğüne gerilerken bir ara yüzde 3 üzerinde düşen Hong Kong Hang Seng sabah saatlerinde Asya Pasifik içinde en sert kaybı yaşayan büyük Borsa oldu.

Güney Kore’de teknoloji ve batarya sektörü şirketlerine gelen kar satışlarıyla Kospi yüzde 1 kayıp yaşıyor. ABD vadelileri de ekside bir açılışa işaret ediyor.

Dolar haftaya güçlü başlıyor. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,2 yükselişle 1.286 seviyesinde. Gelişen ülke para birimleri de dolar karşısında çoğunlukla değer kaybediyor.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi dört baz puan düşerek yüzde 3,79’dan işlem görüyor. ABD ham petrolü Çin’de Kovid tedbirleri endişeleriyle yüzde 1 düşüşle 80 doların altında.

Spot altın da yüzde 0,4 gerileyerek ons başına 1.744 dolardan alıcı buluyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR