Kaşarlı pide, kuşbaşılı pideden daha pahalı oldu

Ucuza satılan süt, üreticinin maliyetlerini karşılayamayınca damızlık hayvanlar kesilmişti. Süt ürünlerine zam gelmesi nedeniyle kaşarlı pide fiyatı, kuşbaşılı pide fiyatını geçti. Yeni oluşan çarpık fiyatlar Twitter'da dalga konusu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2022 20:28 GÜNCELLEME 30.11.2022 20:33 EKONOMİ
Kaşarlı pide, kuşbaşılı pideden daha pahalı oldu
Kaşarlı pide, kuşbaşılı pideden daha pahalı oldu

Üreticiden 7 liradan alınan süt, markette 4 kat fazla fiyatla satılıyor. Üreticiden alınan sütün fiyatı ve marketteki satış fiyatı arasındaki makas bir türlü kapanmıyor. Düşük fiyattan alınan ve maliyetleri karşılayamayan üreticilerin damızlık hayvanlarını kesime göndermesinin sonrasında süt ürünlerinde büyük bir fiyat artışı yaşandı.

ÜRETİCİLER HAYVANLARI KESİME GÖNDERİYOR

Süt konseyi üreticiden süt alımını 7,5 lira olarak belirledi. Markette ise sütün fiyatı 30 liralara kadar çıktı. Artan maliyetleri karşılayamayan üretici de damızlık hayvanlarını kesmeye başladı.

SÜT KRİZİ GIDA SEKTÖRÜNÜ DERİNDEN ETKİLEDİ

Geçtiğimiz ay ilerleyen zamanlarda süt ve ette krizler yaşanabileceğini vurgulayan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Bütün bu süreçte en az bir milyon başa yakın damızlık anaç hayvan yani hayvancılığın geleceği kesime gitti. Maalesef hayvancılığımızın geleceğini keserek bir bir yedik. Bu bir milyon hayvanı yerine koymanın bize maliyeti yaklaşık 2,3 milyar avro olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Konseyin aldığı kararlar sonucunda süt üretimini sürdürülebilir olmaktan çıkararak perişan ettiğini belirten Bayraktar, "Süt konseyi işlevini yitirmiştir ve kapatılmalıdır" demişti.

KAŞARLI, KUŞBAŞILIYI GEÇTİ

Fiyatlarda devasa bir yükseliş yaşanırken et fiyatları aynı kalırken süt ürünlerine gelen zamlarla beraber kaşarlı pide kuşbaşılı pidenin fiyatını geçti.

Fiyatları gören sosyal medya kullanıcıları hem son duruma tepki gösterdi hem de tiye aldı.

İşte o tepkilerden bazıları:

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 36 TÜMÜ
  • VEFA 1 yıl önce Şikayet Et
    süt üreticileri zam yapmak için bahane üretip basın aracılığı ile gaz verip zam yaptırıyor söylenti ile her market her bakkal elindekine 1 lira 2 lira 5 lira derken zam alıp başını gidiyor olan masum vatandaşa oluyor toptan bir boykot lazım bir ay hiç kimse fiyatı artan ürünlerden almasın alternatif gıdalara yönelsin bakalım fiyatlar nereye gidecek
    Cevapla
  • Gariban çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu süt üreticilerinin elindeki inekler alınıp şehirdeki vatandaşlara bedavaya dagitilmali.cunku şehirli insanı bu işi çok iyi biliyor .herkes evinde beslediği inekten elde edeceği günlük 100lt sütun az kısmını tüketip gerisini satsın .ülkeye bolluk gelsin fiyatlar dussun
    Cevapla
  • MİSAFİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahvaltıda peynir yemeyi bıraktık. Bizim için aşırı pahalı oldu maalesef.
    Cevapla
  • Serkan Gülcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Marketten 25 30 liraya aldığımız süt kaymağı alınmış süt.10 kilo sütten 1 kilo kaymak çıkar buda sattınmı 10 kilo sütün parasını çıkartır.Bize satılan sütün hepsi kardır.
    Cevapla
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    Tosuncuk iç kağıt yapmasaydı Çiftlikbank su an mükemmel yüksek cirosu olan hakkı üreticilerle buluşturan tam manasıyla ucuz ürün satılabilecek bir yer olabilirdi. Hatta öyle ki tosuncuk dolandırdığından kat ne kat fazlasını yasal olarak kazanabilirdi. Yani tosuncuka zeki akılsız diyebiliriz
    Cevapla
  • can 1 yıl önce Şikayet Et
    Dükkan sayipler ZAM YAPMAK ICIN GECEYI Bekliyo Etiketler Degisecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR