1 yıl içinde hiç sinyal alınmayan cep telefonları pasife alınacak

Meclisten geçerek yasalaşan düzenleme ile cep telefonlarında son sinyalin alınmasında 7 yıl olan süre 1 yıla düşürüldü. Böylece 1 yıl içinde hiç sinyal alınmayan cep telefonlarının IMEI numarası pasife alınacak.

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2022 01:15 GÜNCELLEME 01.12.2022 01:24 EKONOMİ
1 yıl içinde hiç sinyal alınmayan cep telefonları pasife alınacak
1 yıl içinde hiç sinyal alınmayan cep telefonları pasife alınacak

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde dikkat çeken bir detay yer aldı.

7 YILDAN 1 YILA DÜŞÜRÜLDÜ

Yeni yasa ile birlikte elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınma süresi, 7 yıldan 1 yıla düşürüldü.

1 YIL SONRA IMEI'LER PASİFE ALINACAK

Son sinyal alınmasından itibaren kesintisiz 1 yıl boyunca sinyal alınamayan cep telefonlarının IMEI'leri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından pasife alınacak. Uygulamada, maddenin yürürlüğe girdiği tarih olan önceki bir yıllık süre dikkate alınacak.

BAŞVURU YAPILMASI GEREKECEK

Bu suretle elektronik kimlik bilgileri kayıtlı olmaktan çıkarılan cihazlar, son kullanıcılarına ait bir hatla kullanıldığında, bu cihazların elektronik kimlik bilgileri başka bir işleme gerek kalmaksızın tekrar kayıtlı hale getirilecek. Elektronik kimlik bilgileri bu suretle tekrar kayıtlı hale getirilemeyen cihazlar için BTK'nin düzenlemeleri kapsamında başvuru yapılması gerekecek.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    telefon yasası tütün sigara yasası bence hepsi saçma vatandaşı o pis kaçak tütün lere yüneltmek demektir bi araştırsınlar bakalım içicı çoğalmışmı azarmışmı çoğalmış çünkü vatandaşın çoğu kaçak sigara ya yüneldi...........
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    telefonun kapanması zaten en büyük sıkıntı, zırt pırt yeni telefon aldırmak hedef
    Cevapla
  • vatandaş51 1 yıl önce Şikayet Et
    Faturalı iki adet sıfır ayarında tuşlu telefonum kapanmış. Bu büyük haksızlık...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    telefon Arıza yapar da o arada yedek telefonu kullanırım rahatlığı vardı. yoksa hiç bir şirket telefon tamiri sürecinde al sen bunu kullan demiyor.
    Cevapla
  • Muşlu efe 1 yıl önce Şikayet Et
    Sanki birileri dört bir taraftan düğmeye basmış millet develete düşman olsun diye param yerli bir cihaza almaya yetmediği için yurtdışından getirilen bir telefon aldım şimdi mesaj geldi kapanacak diye almak istesemde maddi gücüm yok biri üniversite 4 öğrenci okutuyorum şimdi bu millete revamı bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR