Yatırımcı SASA'da patronu dinlemedi

SASA'nın hakim ortağı Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, firmanın borsada şu anda geldiği piyasa değerinden rahatsız olduğunu söyledi. Hisseler yönünü yukarı çevirdi ve yükseliş öğlen itibarıyla yüzde 1'i aştı

ABONE OL
GİRİŞ 01.12.2022 09:28 GÜNCELLEME 01.12.2022 12:47 EKONOMİ
Yatırımcı SASA'da patronu dinlemedi
Yatırımcı SASA'da patronu dinlemedi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi bugün sabah saatlerinde yüzde 2'nin üzerinde değer kazanarak 2.091 puanı gördü ve yeni tarihi zirvesine ulaştı.

En dikkat çekici hareketlerden birisi ise borsanın en değerli şirketi konumunda bulunan SASA'da yaşandı.

SASA'nın hakim ortağı olan Erdemoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu dün Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi'nde yayımlanan röportajında fiyat 80 liraya çıktığında, küçük yatırımcı zarar görmesin diye hisse sattıklarını belirterek “O satıştan bu yana SASA hissesi alınmaz diyorum. SASA’nın borsada şu anda geldiği piyasa değeri beni rahatsız ediyor" dedi.

Hissenin fiyatının 60 liradan 180 liraya neden yükseldiğini bilmediğini belirten Erdemoğlu "Yeni yatırım açıklamamız olmadı, hisse fiyatlarımızı yukarı çıkaracak bir açıklama da yapmadık" ifadelerini kullandı.

Bu açıklamanın da etkisiyle dün SASA yüzde 6'lık düşüşle 129.70 liraya gerilemişti. SASA hisseleri bugün açılışta da önce 122.5 liraya kadar geriledi.

Ancak SASA hisseleri 10.05'ten sonra yönünü yukarı çevirdi. 12.05 itibarıyla günlük yüzde 1.5'lik yükselişle 131 liranın üzerine tırmandı.

TWITTER'DA 'SATMAYIN' ÇAĞRILARI

Sabah saatlerinden itibaren özellikle Twitter'da SASA hisselerinin satılmaması yönünde pek çok çağrıda bulunuldu. Yatırımcıları yönlendirmeyi amaçlayan bu tweetlerde teknik analizlerden çok "SASA'yı bir günde sevmedik", "SASA'yı satan vatanı da satar" şeklinde 'duygusal' mesajlar verildi.

Bugün 12.05 itibarıyla SASA hissesinin günlük seyri:

Halihazırda SASA hisseleri 16 Kasım'da 186.30 lirayla kapanış rekorunu kırmıştı. Bu tarihten sonra ise şirketle ilgili yeni bir gelişme olmamasına rağmen kâr satışları gelmeye başladı.

ZİRVEDEN YÜZDE 29 DÜŞTÜ

Bugün itibarıyla zirveden SASA alanlar yaklaşık yüzde 29 kayıp yaşandı.

Ancak son düşüşlere rağmen SASA 2021 genelinde yüzde 395 yükseldi. BIST 100'deki yükseliş ise yüzde 163 oldu.

KAYNAK : Haber Global
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Dün küçük yatırımcıyı perişan ettin patron
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    patron madem öyle neden spk ya başvurmadın operasyon var diye neden tedbir aldırmadın? ulan bizim iki tavan yapıyo zonk diye kap geliyo olağandışı hareket diye SASA da neden olmadı? sen de işin içindesin ibraaam demedi demeyin.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    80 e sattıgımı alayım diye operasyon pardon ,burası yuksek almayın dedim 180 tl oldu ! kendi sirket hisselerini geri alamadıgı icin operasyon yapmak icin konusuyor :))) vwlla super numara
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    chpkk lı kemal maniplasyon yaptı yeminle millet kamal için suç duyurusu yapmalı. haince borsamıza hisselerimize saldırdı. sorumlu chpkk kamaldır.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Sasayı satan dipden alanları satar adamlar kendini vatan gibi görüyor vatan şey dedikleri ise para bunlar böyle terbiyesiz herifler işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR