MÜSİAD, zincir marketlere yönelik açıklama yaptı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), zincir marketlere yönelik basın açıklaması yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2022 16:41 GÜNCELLEME 08.12.2022 16:57 EKONOMİ
MÜSİAD, zincir marketlere yönelik açıklama yaptı
MÜSİAD, zincir marketlere yönelik açıklama yaptı

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Bir süredir kamuoyunu meşgul eden zincir mağazalarla ilgili tartışmaları MÜSİAD olarak yakından takip ediyoruz. Bilindiği üzere bu işletmelerin, binlerce şubesiyle insanımızın temel ihtiyaçlarının karşılanmasında ve piyasanın dengelenmesinde önemli bir fonksiyon icra ederken aynı zamanda on binlerce insanımıza istihdam sağladıkları, üretim ve tedarik sektörüne devasa katkılar yaptıkları aşikârdır.  

Bu bağlamda şeffaflığa, piyasanın dengelenmesine hizmet eden, tüketicilerin sürece dahil edilebildiği, veriye dayalı ve teknoloji yoğun denetim mekanizmalarını destekliyoruz. Ülkemizin yerel ve sektörel olarak en yaygın iş insanları derneği MÜSİAD olarak, bu amaçla kurulacak platform veya sistemler için ilgili kurumlara gerekli her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bu vesileyle bir kez daha ifade etmek isteriz.    

"ESKİ BAŞKANIN AÇIKLAMALARINI TASVİP ETMİYORUZ"

Bununla birlikte Gıda Perakendecileri Derneği eski başkanının, konunun sağlıklı bir zeminde tartışılmasını engelleyen talihsiz açıklamalarını tasvip etmiyoruz. Sektör temsilcilerinin, polemikten uzak ve kamu hassasiyetlerine daha uyumlu bir dil kullanmaları, iletişim stratejilerini tekrar gözden geçirmeleri gerektiğini vurgulamak istiyoruz.  

ENFLASYON VURGUSU

Ülkemizin, yavaşlayan küresel ekonomi ve jeopolitik risklere rağmen büyümeye devam ettiği ve enflasyonun düşme eğilimine girdiği bir dönemde perakende sektörünün, tüketicinin enflasyon baskısından kurtulmasındaki hayati rolüne uygun bir şekilde hareket etmesini temenni ediyoruz."

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 87 TÜMÜ
  • Osman Batur 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yurttaşlarını korumakla yükümlü. Bu iş din imana bakmıyor. Para kazanan bu işin helalına bakmıyor görünen o. Bakan elbette var o konumuz değil. Düşün ki bir marka var eskiden darbeci general tayfası onlara öcü gibi bakardı ama halk sahip çıkardı. Şimdi o marka, kendisini öcü görenlere şirinlik yapıyor. Hesap günün varlığına inanan halkı soyar mı? Bunların imanı başka ilahları başka. Devleti idare edenler halkını soydurmayacak
    Cevapla
  • Haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangisi ucuz ise ona gidin. Pahalı olan batar. İlla birini batırmak, birilerinin tuzağı olabilir. Yanlış açıklama yapanada, ceza kessinler. Devlet , devlerinde üstünde bir güce sahip, hepsini halleder. Ama, siyasi bir görüş ile, birini zorla kapatıp, diğerine destek vermek, biraz fitne ve menfaat işi oluyor.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarım kredi den alışveriş yapalım
    Cevapla
  • Şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş bir proje Hepsinden pahalı tercih için bir sebep varmı
    Cevapla
  • TemholGemun 1 yıl önce Şikayet Et
    Ürünleri indirime girdiğinde oldukça cazip oluyor. İnşallah şube sayısı arttığında piyasadaki diğer aktörlerle daha sıkı mücadele edebilecektir. Birçok ürününü denedim gerçekten çok kaliteli. Orta vadede enflasyondaki düşüşle birlikte fiyatları daha da ucuz olacaktır.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç gidip fiyatlara baktın mı
    Cevapla
  • Ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş olarak bu marketlere 10 gün gitmeyin bak neler olacak bunların bir tarafını kaldıran biziz bizim üzerimizden para kazanıyorlar yok öyle yok böyle jade ordan hadi
    Cevapla
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir araya gelip bir market zinciri de siz yapın. İmkanınız var. Açıkalamalar kimseyi kurtarmaz.
    Cevapla
  • Mahmutusta 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaparlar sonra biz oraya gideriz alışveriş için onlarda büyür parayı ilah edinir ve sonra kudurur başımıza bela olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR